Δύο απλά βήματα για να βρεις πάλι τη φόρμα σου


Για κάποιο λόγο μεγαλώνοντας αποδέχεσαι κατά κάποιο τρόπο ότι τα πράγματα έχουν κάπως έτσι: Η μπυροκοιλιά, η έλλειψη ενέργειας και ζωντάνιας, η χαμένη σεξουαλική σου ορμή, τα κρεμασμένα σου στήθη και πάει λέγοντας γίνονται μέρη της καθημερινότητας σου. Μπορεί το άγχος και οι υποχρεώσεις να σου αφήνουν λιγότερο χρόνο για το γυμναστήριο -για να μην μιλήσουμε για τον διάδρομο που πήρες πέρυσι και κατέληξε κρεμάστρα για τα ρούχα-, ωστόσο να θυμάσαι ότι πάντοτε υπάρχει χρόνος για να διορθώσεις τα πράγματα. Κοινώς, ποτέ δεν είναι αργά για να ξαναβρείς τη φόρμα σου.

Πώς γίνεται λοιπόν ένας άντρας που νιώθει γεμάτος από ζωή και έχει αποκτήσει οικογένεια και μαζί σώμα μπαμπά να ανακτήσει τα περασμένα του μεγαλεία χωρίς να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στο γυμναστήριο;

Αν βρίσκεσαι σε αυτή τη φάση και σκέφτεσαι ότι πρέπει να τραβήξεις Γολγοθά για να ξανακάνεις κορμί βγάλε από το μυαλό σου ότι θα πρέπει να ακολουθήσεις μια εξαντλητική δίαιτα ή διατροφική μανία που αρχικά θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος αλλά θα επιβραδύνει τον μεταβολισμό σου.

Ακολουθούν δύο πράγματα που μπορείς να κάνεις χωρίς να χρειαστεί να χάσεις ένα μέλος ή να υιοθετήσεις μια σκληρή δίαιτα.

Ξεκίνα να κινείσαι
Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πολλές ώρες στο γυμναστήριο για να αποκτήσεις καλύτερη φόρμα. Οι ασκήσεις που μπορούν να γίνουν και στο σπίτι ή ένα δίωρο άσκησης την εβδομάδα στο γυμναστήριο είναι καλύτερα από το τίποτα.

Όταν οι άνθρωποι φτάνουν σε τέλμα και αποφασίζουν ξαφνικά να χάσουν βάρος κάνουν δραστικές αλλαγές στον τρόπο ζωής τους, από το να πίνουν μόνο καφέ μέχρι να τρώνε μόνο 6 γκρέιπφρουτ την ημέρα. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι στην αρχή είναι πιο εύκολο να βρεις έναν στόχο.

Είναι εύκολο να βρεις κίνητρο να χάσεις 20 κιλά γιατί ξέρεις ότι το περιττό βάρος σε κρατάει πίσω. Είναι εύκολο να ακολουθήσεις ευλαβικά μια δίαιτα για μια εβδομάδα ή και δύο. Είναι τόσο εύκολο όσο να νοιάζεσαι για τη σχέση στη φάση των μελιών. Ο καθένας μπορεί να ξεκινήσει.

Η δράση είναι ένα πρώτο καλό βήμα. Αλλά η επαναλαμβανόμενη δράση – σχεδόν στον αυτόματο- είναι που οδηγεί σε μεγάλες νίκες. Αν οι προσπάθειες να κάνεις δίαιτα έχουν πάντα οδηγήσει στο ίδιο αποτέλεσμα και αυτό είναι η αποτυχία πρέπει να βρεις κάτι να διακόψει τον κύκλο αυτόν.

Είναι καλύτερα να εστιάσεις σε μικρές νίκες. Το να επιτύχεις μικρές αλλαγές στις συνήθειές σου θα σε βοηθήσει να πιστέψεις ότι η αλλαγή είναι εφικτή. Ξεκίνα ας πούμε με 10 λεπτά άσκηση την ημέρα και όταν πια αυτό θα έχει γίνει ρουτίνα σου συνεχίζεις την πρόοδο.

Στόχευσε εκεί που υπάρχει πρόβλημα με τη διατροφή σου
Αντί να προσπαθήσεις να αλλάξεις τα πάντα στον τρόπο που τρως τώρα, διάλεξε ένα μέρος της διατροφής σου και ξεκίνα να το αλλάζεις. Αυτό ίσως να είναι το να σταματήσεις να τρως αργά το βράδυ, το να παραβλέψεις το πρωινό ή να τρως διαφορετικά τα Σαββατοκύριακα, σε σχέση με το τι κάνεις μέχρι τώρα.

Θα βοηθούσε πολύ να βάλεις ένα πρόγραμμα. Για παράδειγμα να ετοιμάζεις τα γεύματά σου κάθε Κυριακή απόγευμα, να ξεκινάς κάθε μέρα σου με ένα smoothie ή να καθιερώσεις ημέρες γυμναστικής.

Μια υπενθύμιση στο κινητό είναι μια πρακτική συμβουλή για τους ξεχασιάρηδες ή ακόμη και για όσους δεν το έχουν πάρει πολύ ζεστά το όλο θέμα.

Ωστόσο θα υπάρχουν και μέρες που μπορείς να παραστρατήσεις. Χαλάρωσε. Μια μέρα κακής διατροφής δεν σε εκτροχιάζει από τον στόχο. Αν το θυμάσαι αυτό είναι πιο δύσκολο να τα παρατήσεις με την πρώτη δυσκολία.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ