Πλέον μπορείς να χρησιμοποιείς το Android smartphone σου ως security key

Μερικούς μήνες μετά την εξαγορά του Titan Security Key, η Google αποφάσισε να δώσει σε όλους τους κατόχους Android smartphone με έκδοση 7.0 ή μεταγενέστερη τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιούν ως security keys για να πραγματοποιούν login στις υπηρεσίες της.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια προσπάθεια επέκτασης του περίφημου two-factor authentication (2FA) ή two-step verification (2SV) με την πιο εύκολη λύση για τους χρήστες, δηλαδή αυτή του smartphone τους. Μπορεί τα φυσικά security keys να κοστίζουν λίγο, παρόλα αυτά είναι μπελάς για τον χρήστη να τα κουβαλά πάντοτε μαζί του.

Το σετάρισμα του Android smartphone ως security key γίνεται μέσα από το Google Play Services. Αφότου ολοκληρωθεί η διαδικασία, γίνεται εφικτό να χρησιμοποιήσεις το smartphone για αυτή τη δουλειά αρκεί να έχεις ενεργοποιημένο το Bluetooth π.χ. στο laptop και τη συσκευή σου. Από εκεί και έπειτα, μπορείς να πραγματοποιείς login στον Google λογαριασμό σου και να τον πιστοποιείς πατώντας στην εντολή που εμφανίζεται στην οθόνη του smartphone.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ