Ξέσπασε η Χίλαρι Κλίντον: Ο Ασάντ πρέπει να λογοδοτήσει για αυτά που έκανε

Στη σύλληψη του ιδρυτή του ιστότοπου WikiLeaks, ο Τζούλιαν Ασάνζ αναφέρθηκε η Χίλαρι Κλίντιν λέγοντας ότι πρέπει «πρέπει να λογοδοτήσει για αυτά που έκανε».

Η Χίλαρι Κλίντον μετά την σύλληψη του Ασάνζ στο Λονδίνο ξέσπασε απαιτώντας ουσιαστικά την τιμωρία του.

Ο ιστότοπος που ίδρυσε ο Ασάνζ είχε αποκαλύψει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Δημοκρατικού Κόμματος που σύμφωνα με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες υπέκλεψαν ρώσοι χάκερ και είχαν πλήξει την Κλίντον κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

Ο 47χρονος Αυστραλός που παρέμενε τα τελευταία επτά χρόνια στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, συνελήφθη αφού το Κίτο ανακάλεσε το πολιτικό άσυλο που του είχε χορηγηθεί.

Η αντίδραση της κυβέρνησης των ΗΠΑ ήταν άμεση ζητώντας την έκδοση του Ασάνζ προκειμένου να τον εναγάγει σε δίκη για συνωμοσία με την Τσέλσι Μάνινγκ και τη δημοσιοποίηση χιλιάδων απόρρητων και εμπιστευτικών αμερικανικών στρατιωτικών και διπλωματικών εγγράφων το 2010.

«Είναι σαφές από το κατηγορητήριο που αποκαλύφθηκε ότι [η σύλληψη] σχετίζεται με συνέργεια στην πειρατεία στρατιωτικού υπολογιστεί για την κλοπή πληροφοριών από την κυβέρνηση των ΗΠΑ», δήλωσε η Κλίντον κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη Νέα Υόρκη.

«Θα περιμένω να δω τι θα γίνει με τις κατηγορίες και πώς [η υπόθεση] θα προχωρήσει», πρόσθεσε η Κλίντον σε εκδήλωση στο Beacon Theater στην οποία ήταν παρών και ο σύζυγός της, ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον.

«Η ουσία είναι πως πρέπει να λογοδοτήσει για όσα έκανε, τουλάχιστον για όσα του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες», πρόσθεσε.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ