Σε 2 χρόνια η πρώτη πτήση του βομβαρδιστικού B-21 Raider


Το stealth στρατηγικό βομβαρδιστικό B-21 Raider βρίσκεται πολύ κοντά στη πρώτη του πτήση, δεδομένου πως η εξέλιξή του προχωρά εντός χρονοδιαγράμματος, όπως αναφέρει η USAF

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υποπτεράρχου Arthur Bunch που είναι υπεύθυνος για τις προμήθειες της Αμερικανικής Αεροπορίας στο Κογκρέσο, η πρώτη πτήση του Raider μπορεί να λάβει χώρα το 2021, ενώ το αεροσκάφος αναμένεται να είναι επιχειρησιακό έως τα μέσα της επόμενης δεκαετίας. “Το επόμενο σημαντικό βήμα είναι η πρώτη πτήση” ανέφερε ο Bunch στην αρμόδια υποεπιτροπή.

Σύμφωνα με το military.com, ο Bunch πρόσθεσε πως το αεροσκάφος θα πετύχει αρχική επιχειρησιακή ικανότητα -δηλαδή ικανότητα της πρώτης μοίρας να εκτελεί περιορισμένες αποστολές- έως τα μέσα του 2025.

Μόλις το πρώτο αεροσκάφος ολοκληρωθεί, θα εκτελέσει τη παρθενική του πτήση πιθανότατα από την αεροπορική βάση Edwards στην Καλιφόρνια.

Το B-21 Raider θα μπορεί να φέρει συμβατικά και πυρηνικά όπλα και θα αντικαταστήσει τα B-1 και B-2 της Αμερικανικής Αεροπορίας. Η USAF θέλει να αγοράσει 100 B-21 έναντι $641 εκατομμυρίων έκαστο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ