Τα σημάδια που δείχνουν ότι είσαι άνθρωπος που πληγώνεται εύκολα


Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι… τυχεροί που δεν αφήνουν αρνητικά σχόλια, γεγονότα ή δύσκολες καταστάσεις να τους επηρεάσουν. Υπάρχει, όμως, και η ακριβώς αντίθετη κατηγορία ανθρώπων: εκείνοι που στενοχωριούνται και πληγώνονται εύκολα, χωρίς να το θέλουν. Δεν το κάνουν γιατί επιζητούν την προσοχή ούτε γιατί είναι αδύναμοι ή δεν μπορούν να διαχειριστούν καταστάσεις και συναισθήματα. Απλώς, κάποιες φορές η υπερευαισθησία τους νικά και είναι κάτι που δεν μπορούν να ελέγξουν. Νιώθετε ότι είστε ένας απ’ αυτούς;
Τα σημάδια που δείχνουν ότι είσαι άνθρωπος που πληγώνεται εύκολα

Έχεις βαρεθεί ν’ ακούς «έλα, πώς κάνεις έτσι;»

Νιώθεις ότι δεν σε καταλαβαίνει κανείς, οι περισσότεροι σε θεωρούν υπερευαίσθητο και, ακόμα και οι κοντινοί σου άνθρωποι, δεν κάνουν τον κόπο να σε ακούσουν πραγματικά και να σε καταλάβουν.

Προτιμάς να απομονώνεσαι

Όταν κάτι σε έχει επηρεάσει , θες να απομονώνεσαι και να χάνεσαι στις σκέψεις σου. Δεν σου αρέσει να «ανοίγεσαι» εύκολα στους άλλους και το μόνο που θες είναι απλώς να μείνεις μόνος σου.

Νιώθεις την ανάγκη να απολογείσαι συνέχεια

… ακόμα κι αν δεν υπάρχει λόγος. Όσοι πληγώνονται εύκολα, συνήθως κατηγορούν τον εαυτό τους ακόμα κι αν δεν φταίνε γιατί πιστεύουν ότι έχουν κάνει λάθος. Αφήνουν τις τύψεις να τους κυριεύουν, γι’ αυτό και ζητάνε συχνά «συγγνώμη».

Ο ύπνος και η όρεξή σου επηρεάζονται με το παραμικρό

Η ψυχολογία σου επηρεάζεται σε τέτοιο βαθμό με αποτέλεσμα να επηρεάζονται και οι ρυθμοί σου. Χάνεις την όρεξή σου, δεν μπορείς να κοιμηθείς εύκολα και αφήνεις τα συναισθήματά σου να σε καταβάλλουν.

Αντιδράς περισσότερο συναισθηματικά παρά λογικά

Αφήνεις τα αρνητικά σου συναισθήματα να επικρατήσουν και δεν αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις με βάση τη λογική αλλά με βάση το συναίσθημα.

Εμπιστεύεσαι εύκολα

Οι άνθρωποι που πληγώνονται εύκολα συνήθως εμπιστεύονται πολύ εύκολα, γι’ αυτό αφήνουν ευάλωτους και εκτεθειμένους τους εαυτούς τους. Η συμβουλή μας; Προσπαθήστε να είστε λίγο πιο καχύποπτοι με τα άτομα που δεν γνωρίζετε καλά.

Δεν αντέχεις την κριτική

Για την ακρίβεια, η κριτική σε στενοχωρεί ακόμα κι αν ξέρεις ότι γίνεται καλοπροαίρετα από ανθρώπους που αγαπάς. Μπορεί μία απλή φράση, ένα απλό σχόλιο να σε κάνει να κλειστείς στο δωμάτιό σου για ώρες και να σκέφτεσαι «γιατί μου το είπε αυτό;».

 

Αλλά η χειρότερη κριτική είναι αυτή που ασκείς εσύ στον εαυτό σου καθημερινά

Είσαι πολύ αυστηρός με τον εαυτό σου. Όταν νιώθεις ότι δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις στις δικές σου απαιτήσεις, κατηγορείς τον εαυτό σου και πληγώνεσαι πολύ περισσότερο από το αν σε προσέβαλε κάποιος τρίτος.

Σκέφτεσαι συνέχεια τους άλλους

Τι σου είπαν, τι έκαναν, γιατί αντέδρασαν έτσι. Επηρεάζεσαι βαθιά από την αντίδραση των κοντινών σου ανθρώπων και γι’ αυτό σκέφτεσαι πρώτα τι χρειάζονται οι άλλοι. Κάποιες φορές μάλιστα μπορεί να μπαίνεις στη θέση τους και να προσπαθείς να τους δικαιολογήσεις.

Υπεραναλύεις τα πάντα

Σκέφτεσαι τι έγινε, τι θα μπορούσες να κάνεις διαφορετικά κ.ο.κ. Στο μυαλό σου περνά κάθε πιθανό σενάριο και αναλύεις τα πάντα γιατί σκέφτεσαι πώς θα μπορούσες να αποτρέψεις μία κατάσταση που σε επηρέασε τόσο πολύ.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ