Γυναίκα με ιδιοψυχαναγκαστική διαταραχή πλένει το πρόσωπο της για 3 ώρες κάθε βράδυ


H εκπομπή The House of Obsessive Compalsives παρουσιάζει μερικές πραγματικά ακραίες περιπτώσεις ανθρώπων που πάσχουν από κάποια βαριάς μορφής ιδιοψυχαναγκαστική διαταραχή. Με λίγα λόγια δεν μιλάμε για όσους απλά δεν μπορούν να κοιμηθούν με την ντουλάπα ανοικτή ή με τα παπούτσια τους αφημένα στο σαλόνι, αλλά για περιπτώσεις πολύ πιο σοβαρές.

Άνθρωποι που δεν τολμούν να αγγίξουν τα παιδιά τους από φόβο μήπως κολλήσουν κάποιο μικρόφωνο, γυναίκες που καθαρίζουν το μπάνιο τους 5 φορές την ημέρα και άλλες που πλένουν το πρόσωπο τους ξανά και ξανά προσπαθώντας να απομακρύνουν κάθε σπιθαμή βρωμιάς και ρύπανσης από πάνω τους.

Οι παραγωγοί του σόου συγκεντρώνουν 3 διαφορετικές περιπτώσεις τέτοιων ατόμων και τους βάζουν να ζήσουν μαζί, σε ένα σπίτι, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με σκοπό να έρθουν με ουσιαστικό τρόπο αντιμέτωποι με τις φοβίες τους και να καταφέρουν να τις ξεπεράσουν.

Στο παρακάτω βίντεο ξεχωρίζει η ιδιαίτερη περίπτωση της γυναίκας που πλένει το πρόσωπο της για τρείς ολόκληρες ώρες κάθε βράδυ, με τον πιο παράλογα ψυχαναγκαστικό τρόπο που έχουμε δει ποτέ στη ζωή μας.

Η 31χρονη Sophie από το Plymouth εξομολογείται πως πλένει τα χέρια της κάθε φορά για πάρα πολλά λεπτά παρόλο που ξέρει πως είναι καθαρά από ένα σημείο και μετά, απλά αδυνατεί να σταματήσει. Αρκετές φορές αφού έχει ολοκληρώσει την διαδικασία αισθάνεται πως δεν τα έπλυνε όσο έπρεπε να ξεκινά από την αρχή.

Η Sophie βιώνει την συγκεκριμένη ιδιοψυχαναγκαστική διαταραχή που έχει να κάνει με την προσωπική της υγιεινή από την εφηβεία της και έχει προσπαθήσει να την ξεπεράσει βλέποντας ειδικούς και ακολουθώντας φαρμακευτική αγωγή. Τίποτα από όλα αυτά δεν λειτούργησε. Πλέον το πρόβλημα της έχει εξελιχθεί σε ένα φοβερό ζήτημα αφού εξαιτίας αυτού αρνείται να κάνει οικογένεια με τον σύζυγό της. Εκτός από τον τρόμο της για τα μικρόβια η Sophie φοβάται πως αν κάνει παιδί αυτό μπορεί να πεθάνει κατά την διάρκεια της νύχτας, ενώ εκείνη θα κοιμάται.

Κάθε βράδυ πλένει το πρόσωπο και τα δόντια της για τρεις ολόκληρες ώρες, αδυνατώντας να σταματήσει την διαδικασία νωρίτερα. Σύμφωνα με τον σύζυγό της η Sophie βουρτσίζει για τόση ώρα τα δόντια της κάθε βράδυ μέχρι που στο τέλος ματώνουν τα ούλα της, οπότε ο ίδιος αναγκάζεται να την χρονομετρεί προκειμένου να μην μένει στο μπάνιο παραπάνω από 5 λεπτά κάθε φορά

Δες το βίντεο.


ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ