Θεοδωράκης: Στα Εξάρχεια ακούν ριπές όπλου και τους φαίνεται φυσιολογικό


«Αυτά που τραβάνε οι πολίτες στα Εξάρχεια είναι έξω από κάθε λογική. Ακούν ριπές όπλου και τους φαίνεται φυσιολογικό», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ.

Ο κ. Θεοδωράκης εξήγησε γιατί παραβρέθηκε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων στα Εξάρχεια και υπογράμμισε πως “ήταν υποχρέωσή μου -αρνήθηκα να μιλήσω στις κάμερες εκείνη τη στιγμή, έπρεπε να καταγραφεί ο λόγος των πολιτών”. Ακόμη ζήτησε και πάλι να πάρουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί τη συλλογική ευθύνη ώστε τα Εξάρχεια να γίνουν και πάλι μια κανονική γειτονιά.

«Ξέρετε τι μου έλεγαν χθες το απόγευμα οι πολίτες; Είσαι ο μόνος πολιτικός που είσαι εδώ. Γιατί δεν έρχεται ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στα Εξάρχεια, γιατί δεν έρχεται ένας υπουργός; Πώς αποδεικνύεται λοιπόν ότι δεν είναι άβατο; Προφανώς υπήρχε πάντοτε πρόβλημα αλλά στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, για να το πω ξεκάθαρα, τα πράγματα έχουν γίνει ακόμα χειρότερα», συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Για την υπόθεση Novartis ξεκαθάρισε πως πρόκειται για υπαρκτό σκάνδαλο και τόνισε πως το Ποτάμι θα πάρει θέση μόλις γίνει η συζήτηση στη Βουλή, ακουστούν όλες οι απόψεις και εμφανιστούν όλα τα στοιχεία της υπόθεσης.

Ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει μετατρέψει σε αρένα το πολιτικό σκηνικό, στην οποία μάλιστα “δεν δίστασε να ρίξει μέσα μέχρι και τον έντιμο δικαστικό Παναγιώτη Πικραμμένο”. Από την άλλη χαρακτήρισε ενοχική τη συμπεριφορά της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ για τους χαρακτηρισμούς σε δικαστικούς λειτουργούς, τονίζοντας πως «η πολιτική ηγεσία πιέζει πάντα, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι οι αποφάσεις τους είναι προκατειλημμένες».

Τέλος χαρακτήρισε φθηνή ψηφοθηρία την κίνηση του κ. Κουρουμπλή να φωτογραφηθεί με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, όμως επεσήμανε πως η στάση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι υποκριτική και ειρωνική αφού «έχουν δεχτεί παραπάνω από μία τετραετία το σφιχταγκάλιασμα με τους ΑΝΕΛ και ξαφνικά τους πειράζει μία φωτογραφία». Αναφορικά με τις εκλογές και τον τρόπο που θα κατέλθει σε αυτές ξεκαθάρισε πως «θα επιμείνουμε στο αυτόνομο, καθαρό Ποτάμι».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ