Σουδάν: Πραξικόπημα διάρκειας… δύο χρόνων υπόσχεται ο Στρατός


Το στρατιωτικό συμβούλιο που ανέλαβε τη διακυβέρνηση του Σουδάν υπόσχεται πως γρήγορα η χώρα θα αποκτήσει πολιτική κυβέρνηση.

Μετά την ανατροπή του προέδρου Ομάρ αλ – Μπασίρ από τον Στρατό στο Σουδάν, το συμβούλιο διαβεβαίωσε πως η χώρα θα αποκτήσει νέα πολιτική κυβέρνηση και ότι η μεταβατική περίοδος θα διαρκέσει το πολύ δύο χρόνια ή πολύ λιγότερο αν μπορεί να αποφευχθεί το χάος. Αναλαμβάνει ο στρατός στο Σουδάν! Συνελήφθη ο πρόεδρος Μπασίρ

Επίσης το νέο καθεστώς με μπροστάρη τον υπουργό Άμυνας Μοχάμεντ Αχμεντ Αουάντ Ιμπν Αουφ ανακοίνωσε επίσης ότι δεν θα εκδώσει τον Ομάρ αλ Μπασίρ σε άλλη χώρα, για να δικασθεί για γενοκτονία και για εγκλήματα πολέμου στο Σουδάν, σύμφωνα με την απαγγελία κατηγοριών από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, αλλά είναι πιθανόν ότι θα προσαχθεί σε δίκη στο Σουδάν.

Ακόμη σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της πολιτικής επιτροπής του στρατιωτικού συμβουλίου, στρατηγός Ομαρ Ζάιν αλ-Αμπίντιν, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα, απευθύνθηκε στους διαδηλωτές που κατέβηκαν στους δρόμους του Χαρτούμ και σε άλλες περιοχές του Σουδάν για να διαμαρτυρηθούν για την επιβολή στρατιωτικού καθεστώτος στη χώρα.photo Reuters

Ο στρατηγός δεσμεύτηκε πως το στρατιωτικό συμβούλιο δεν πρόκειται να αναμειχθεί στην διακυβέρνηση της χώρας από τους πολιτικούς, ωστόσο ξεκαθάρισε πως τα υπουργεία Άμυνας και Εσωτερικών θα βρίσκονται υπό τον έλεγχο του συμβουλίου.

Ο Ομαρ Ζάιν αλ-Αμπίντιν δήλωσε ότι το στρατιωτικό συμβούλιο δεν έχει λύσεις για την κρίση στο Σουδάν και πως αυτές θα προκύψουν από το λαό και τους διαδηλωτές.

«Είμαστε οι προστάτες των αιτημάτων του λαού. Δεν είμαστε διψασμένοι για εξουσία. Θα διεξαγάγουμε διάλογο όλες τις πολιτικές οντότητες για να προετοιμάσουμε το κλίμα για την ανταλλαγή απόψεων και για την υλοποίηση των προσδοκιών μας», δήλωσε ο σουδανός στρατηγός.

«Βασική αποστολή μας είναι η διαφύλαξη της ασφάλειας και της σταθερότητας στην χώρα», είπε διευκρινίζοντας ότι ο στρατός «δεν θα επιτρέψει καμία προσβολή της ασφάλειας» στο Σουδάν.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ