Το κάστρο του Σβερίν μοιάζει να βγήκε μέσα από ένα παραμύθι (pics)


Σε μια γραφική τοποθεσία γύρω από επτά λίμνες, το κεντρικό σημείο αυτής της εντυπωσιακής πόλης είναι το κάστρο του, που χτίστηκε τον 14ο αιώνα κατά τη διάρκεια των έξι αιώνων της πόλης ως πρώην έδρα του Μεγάλου Δουκάτου του Μεκλεμβούργου.

Η πρωτεύουσα του Σβερίν -και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη- του κρατιδίου του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας είναι επίσης η παλιότερη και ιστορικότερη πόλη του κρατιδίου.

Είναι γνωστή για το πανέμορφο κάστρο του Σβερίν και τις λίμνες που το περιβάλλουν. Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το γοτθικό Καθεδρικό Ναό και τις πλατείες Άλτερ Γκάρτεν και Ράταουσπλατς, όπου βρίσκεται και το γοτθικό Δημαρχείο.

Η μεγαλύτερη από τις λίμνες, η Σβέριν Ζέε φιλοξενεί το σύμβολο της πόλης, το αναγεννησιακό κάστρο Σβέρινερ Σλος, που σήμερα στεγάζει το τοπικό κοινοβούλιο. Για τους λάτρεις της τέχνης το Κρατικό Μουσείο Τέχνης φιλοξενεί μια μεγάλη συλλογή ολλανδικής ζωγραφικής και αρχαιοτήτων.

Το μουσικό φεστιβάλ Fusion διεξάγεται κάθε χρόνο στα τέλη Ιουνίου στο Mecklenburg, στο πρώην ρωσικό αεροδρόμιο και απευθύνεται κυρίως σε λάτρεις της μουσικής elecronica, trans, techno, house, breakbeat και διαφόρων άλλων ειδών μουσικής.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ