ΚΙΝΑΛ: Η σκευωρία της Novartis θα καταπέσει – Η κυβέρνηση «κρύβει» Καμμένο και Πολάκη


Ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ απέκρουσε τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί επιθυμίας παραγραφής αδικημάτων στην υπόθεση της Novartis.

Ουδέποτε το ΚΙΝΑΛ υιοθέτησε την άποψη περί παραγραφής αδικημάτων που συνδέονται με τη Novartis, δήλωσε κατηγορηματικά ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

«Είναι αδιαμφισβήτητο ότι υπάρχουν θεσμικά και νομικά θέματα, που σχετίζονται με την υπόθεση της Novartis, ωστόσο το ΚΙΝΑΛ ουδέποτε τα επικαλέστηκε. Η σκευωρία αυτή θα καταπέσει επί της ουσίας και όχι επί τυπικοτήτων ή επί θεσμικού πλαισίου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «247», απαντώντας με αυτόν τον τρόπο και στους ισχυρισμούς του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ επανέλαβε πως ο Ανδρέας Λοβέρδος θα είναι ο πρώτος που θα ψηφίσει υπέρ της άρσης της ασυλίας του, όπως και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος. «Αντίστοιχα όμως, κάνουμε σαφές και ότι όποιος έχει συκοφαντήσει θα υποστεί τις συνέπειες όπως ορίζονται βάσει νόμου», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Ας αφήσουμε τις διατυπώσεις και ας περάσουμε στην ουσία της διερεύνησης του θέματος. Δεν κάνουμε τη χάρη σε κανέναν. Θα πάει μέχρι τέλους. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα ιδίως από τους κατασκευασμένους μάρτυρες. Ένα είναι το σίγουρο: η λάσπη στον ανεμιστήρα δεν θα σπιλώσει τα πάντα και τους πάντες, όπως επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, για να αλλάξει την ατζέντα κατά την προεκλογική περίοδο και να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών απέναντι στα πραγματικά τους προβλήματα», σημείωσε ο ίδιος.

Επιπλέον ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ επιτέθηκε στην κυβέρνηση η οποία δεν φέρνει προς συζήτηση στη Βουλή τις δικογραφίες με το αίτημα για άρση της ασυλίας τόσο του υπουργού Παύλου Πολάκη, όσο και του πρώην συγκυβερνήτη και Προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου και των καταγγελιών του για μίζες από τον Σόρος στον Νίκο Κοτζιά.

«Ας δούμε όμως και την άλλη πλευρά του νομίσματος: η υπόθεση της άρσης της ασυλίας του Πάνου Καμμένου για τη μήνυση του κ. Κοτζιά, που αφορά σε ένα μείζον εθνικό θέμα, η υπόθεση της άρσης της ασυλίας του κ.Πολάκη για τη μήνυση του κ. Στουρνάρα, που ήταν προγενέστερες του κ. Λοβέδρου. Γιατί δεν έχουν έρθει ακόμη στη Βουλή; Γιατί υπάρχει άλλη ευαισθησία στο θέμα του Ανδρέα Λοβέρδου και άλλη ευαισθησία στα θέματα των κυβερνητικών στελεχών, που ουδείς έχει καταλάβει γιατί δεν έχουν έρθει ακόμη στη Βουλή», ανέφερε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ.

«Ο κ. Βούτσης να τιμήσει το ρόλο του ως Πρόεδρος της Βουλής και όχι ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και να φέρει στο Κοινοβούλιο όλες τις υποθέσεις, ώστε να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους», κατέληξε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ