Λιβύη: 8000 άτομα έχουν εκτοπιστεί από την Τρίπολη εξαιτίας των εμφύλιων συγκρούσεων


Τουλάχιστον 8.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τις μάχες στα περίχωρα της Τρίπολης στη Λιβύη.

Μάλιστα σύμφωνα με τον ΟΗΕ οι μισοί από αυτούς εκτοπίστηκαν από τις μάχες κοντά στην πρωτεύουσα στη Λιβύη τις τελευταίες δυο ημέρες.  «Οι εκτοπισμοί από τις ζώνες που πλήττονται από τις συγκρούσεις στα περίχωρα της Τρίπολης εξακολουθούν να πολλαπλασιάζονται», δήλωσε στους δημοσιογράφους εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, ο Ρεάλ Λεμπλάνκ.

Ακόμη είπε πως «πολλές οικογένειες παραμένουν αποκλεισμένες στο εσωτερικό ζωνών που επλήγησαν από τη σύγκρουση», ενώ ο ΟΗΕ φοβάται για την ασφάλειά τους καθώς και για το γεγονός πως τα τρόφιμα εξαντλούνται.

Ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, ο ισχυρός άνδρας στην ανατολική Λιβύη, ξεκίνησε στις 4 Απριλίου επίθεση για την κατάληψη της Τρίπολης, έδρας της αναγνωρισμένης από τη διεθνή κοινότητα Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της οποίας ηγείται ο Φάγεζ αλ-Σάρατζ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο στρατάρχης Χάφταρ μαζί με τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό, που δεν αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα, έχει στόχο να επεκτείνει την κυριαρχία του στο δυτικό τμήμα της πετρελαϊκής χώρας , έχοντας ήδη υπό τον έλεγχό του το ανατολικό και το νότιο τμήμα της.

Η σύγκρουση αυτή έχει επιφέρει τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 300 σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι μάχη πλησιάζουν στην καρδιά της πρωτεύουσας στη Λιβύη, της Τρίπολης.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ