Μειώθηκαν οι γεννήσεις στη Ρωσία – Οι κινήσεις της κυβέρνησης


Η γεννητικότητα στη Ρωσία μειώθηκε κατά 5,4% το 2018 σύμφωνα με τη Ρωσική Στατιστική Υπηρεσία.

Ποσοστό που έκανε τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Προστασίας στη Ρωσία, Μαξίμ Τοπίλιν, να τονίσει πως δεν είναι ευχάριστη αυτή η τάση και πως θα καταβληθούν προσπάθειες για να ανακοπεί.

Σύμφωνα με την Rostat, το 2018 στη Ρωσία γεννήθηκαν 1.604.000 άτομα, δηλαδή 90.000 άτομα λιγότερα σε σχέση με το 2017 , μείωση που αντιστοιχεί σε ποσοστό 5,4%.

Ο Ρώσος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Προστασίας, μιλώντας σε κυβερνητική σύσκεψη, δήλωσε ότι κάποια μέτρα που εφάρμοσε το υπουργείο Εργασίας «έχουν ήδη θετικά αποτελέσματα», αφού το 2017, που δεν υπήρχαν αυτά τα μέτρα, η μείωση των γεννήσεων είχε προσεγγίσει σχεδόν τις 200.000.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα ανέφερε πως οι περιοχές στις οποίες καταγράφονται οι χαμηλότεροι δείκτες γεννητικότητας, είναι η περιφέρεια Ταμπόφσκαγια και ηπεριφέρεια Λένινγκραντ. Αντίθετα οι περιοχές με τα πιο υψηλά ποσοστά γεννητικότητας είναι οι περιοχές του Βόρειου Καυκάσου, καθώς και των αυτόνομων δημοκρατιών Αλτάι, Τιβά και Μπουριάτια.

Όσον αφορά τις περιοχές στη Ρωσία με τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας, σε αυτές εντάσσονται οι περιοχές Ορλόφσκαγια, Ιβάνοφσκαγια, Τούλσκαγια, Νοβγκορότσκαγια,Πσκόφσκαγια και Τβερσκάγια.

Το 2019 στη Ρωσία θα τεθεί σε εφαρμογή το εθνικό πρόγραμμα «Δημογραφία» ,με κύριους στόχους την αύξηση των επιπέδων υγιούς ζωής και κατ’ επέκταση την υποστήριξη της γεννητικότητας και της απασχόλησης των γυναικών που έχουν παιδιά.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ