Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός, Πιτίνο: “Οι νίκες, οι προκρίσεις και οι τίτλοι δεν εξαρτώνται από τα γαμ@@@ λεφτά”


Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε για τη σειρά Ρεάλ – Παναθηναϊκός για τα πλέι οφ της Euroleague, υποστηρίζοντας πως τα μπάτζετ δεν παίζουν κανένα ρόλο.

Ο Ρικ Πιτίνο, μέσω συνέντευξης του στην εφημερίδα Live Sport, έδωσε το σύνθημα για τη σειρά Ρεάλ – Παναθηναϊκός, λίγες μέρες πριν από τις πρώτες αναμετρήσεις των δύο ομάδων στην ισπανική πρωτεύουσα για τα πλέι οφ της Euroleague.

«Πρέπει να τους πείσω ότι μπορούμε να αρπάξουμε μια νίκη εκεί και να προκριθούμε. Πρέπει να αντλήσουν το κουράγιο από εμένα που πηγαίνω μπροστά και τους οδηγώ», τόνισε ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Για το τι θα κρίνει τη σειρά: «Αυτά τα μικρά πράγματα είναι που κρίνουν ένα μεγάλο ματς στα πλέι οφ. Μια καλή πάσα επαναφοράς, ένα σωστό σκριν, ένα deflection, όχι σώνει και καλά ένα καλάθι».

Για το τι πρέπει να πει στους παίκτες του: «Μη σταματάτε να παίζετε ως το τέλος. Μέχρι να τους ρίξουμε κάτω ή να μας ρίξουν αυτοί».

Για τη διαφορά δυναμικότητας: «Ξεχάστε τα μπάτζετ και τα λεφτά. Εδώ δεν είναι ΝΒΑ, όπου ισχύει το salary cap. Και κάποιες ομάδες έχουν τριπλάσιο προϋπολογισμό από τις υπόλοιπες, αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτε. Οι νίκες, οι προκρίσεις και οι τίτλοι δεν εξαρτώνται από τα γαμ@@@ λεφτά, αλλά από την εκτέλεση του σχεδίου και τη θέληση. Από το πώς θα χαλάσουμε το παιχνίδι της Ρεάλ, σημαδεύοντας κάποιες αδυναμίες της και αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τα δυνατά σημεία του παιχνιδιού της. Έχουν πλούσιο ρόστερ, πολύ καλούς σουτέρ και μεγάλα κορμιά, αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε τον Ταβάρες να αλλοιώσει την επιθετική σμπεριφορά μας. Ίσα ίσα θέλω να κάνουμε διαρκώς επιθέσεις πάνω του με τον Παναγιάννη και τον Βουγιούκα».

Για το τι πρέπει να αποφύγει ο Παναθηναϊκός: «Η μεγαλύτερη παγίδα στην οποία κινδυνεύουμε να πέσουμε είναι να παίξουμε απέναντι στη Ρεάλ σαν να είμαστε κάποιοι άλλοι. Όχι, αυτό θα είναι έγκλημα. Πρέπει να έχουμε αυτογνωσία, να προσεγγίσουμε τα ματς με τη δική μας λογική και τις συγκεκριμένες δυνατότητές μας και να είμαστε οι πραγματικοί εαυτοί μας. Δε θέλω να βγούμε στο γήπεδο σαν κάποιοι που δεν είμαστε και μας καρφώθηκε ξαφνικά η ιδέα να γίνουμε. Είμαστε ο Παναθηναϊκός, διάβολε, όχι οι Ουόριορς».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ