Τζούλιαν Ασάνζ: Ο πόλεμος της… τηγανίτας και της “βρωμιάς”.


Ένα κάπως… στοχευμένο δημοσίευμα της Daily Mail παρουσιάζει τον Τζούλιαν Ασάνζ σαν ένα “αγρίμι”.
Τον κατηγορούν πως έκανε συνεχώς άνω – κάτω την πρεσβεία του Ισημερινού, στο Λονδίνο, όπου έμενε τα τελευταία χρόνια.
Στη “φόρα” φωτογραφίες που αποδεικνύουν (;) τα όσα του καταλογίζουν από την πρεσβεία.
Ρεπορτάζ με… βάθος: Αναφορές για περιττώματα στους τοίχους (!) και κρυμμένες κάμερες στην… γάτα του για να τους παρακολουθεί!

Τα τελευταία έξι χρόνια, ο Τζούλιαν Ασάνζ έμενε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου και του είχε χορηγηθεί άσυλο. Όλα αυτά μέχρι την Πέμπτη, 11.04.2019. Την ημέρα που τον πέταξαν «με τις κλωτσιές» έξω από την πρεσβεία για να συλληφθεί, αφού ο Πρόεδρος του Ισημερινού ανακοίνωσε ότι του αφαιρεί το δικαίωμα να κάνει χρήση του ασύλου.

Οι εικόνες έκαναν αστραπιαία τον γύρο του κόσμου. Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά; Ήταν η στιγμή που σέρνουν τον Τζούλιαν Ασάνζ στην κυριολεξία εκτός πρεσβείας. Εκτός από το γεγονός ότι ο ίδιος φαίνεται να αρνείται να τους ακολουθήσει, είναι και αγνώριστος αφού έχει αφήσει μούσια και έχει μακρύνει τα μαλλιά του.

«Βρώμικος» πόλεμος

Ο ιδρυτής των Wikileaks αποτελεί τον απόλυτο εχθρό των ΗΠΑ, αφού έχει κατά καιρούς διαρρεύσει απόρρητα κυβερνητικά έγγραφα που έχουν προκαλέσει… εγκεφαλικά στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Και μάλιστα υποθέσεις που πολύ συχνά έκαναν την… Ρωσία να «χαμογελά». Τζούλιαν Ασάνζ: Αποκαλυπτικός, νο1 εχθρός των ΗΠΑ, συλληφθείς!

Κι ενώ η «πολεμική» γύρω από το όνομά του συνεχίζεται, με τους υποστηρικτές του να μιλούν για «φίμωση» της ελευθερίας του λόγου και τους εχθρούς του να κάνουν λόγο για έναν ναρκισσιστή και χειραγωγό, η Daily Mail έρχεται με ένα δημοσίευμα να… καταταγεί ξεκάθαρα υπέρ των τελευταίων.

Το βρετανικό μέσο δημοσιεύει φωτογραφίες μέσα από το δωμάτιο του Τζούλιαν Ασάνζ στην πρεσβεία του Ισημερινού και τον κατηγορεί για… χίλια – δυο πράγματα:

– Πως η προσωπική του υγιεινή ήταν αηδιαστική και πως ήταν αλαζόνας και παρανοϊκός.

– Πως άφησε στοιβαγμένα ρούχα όντας έξαλλος.

– Πως άφησε περιττώματα (!) στους τοίχους.

– Πως αγνοούσε τις παραινέσεις του προσωπικού της πρεσβείας να μην αφήνει «αναμμένο» το μάτι της κουζίνας…

– Πως άφηνε συνεχώς μισοφαγωμένα γεύματα και βρώμικα πιάτα στον νεροχύτη.

– Πως το προσωπικό της πρεσβείας έδιωξαν την γάτα του (!) επειδή άφηνε τα περιττώματά της παντού…

– Τέλος, πως είχε βάλει κρυφή κάμερα (!) στην γάτα του για να τους παρακολουθεί.

Δείτε τις εικόνες Τζούλιαν ΑσάνζΤζούλιαν Ασάνζ Ο Τζούλιαν Ασάνζ και οι… δικηγόροι

Μέσα σε όλα αυτά τα… ψύχραιμα, η Daily Mail παραθέτει και πληροφορίες που λένε πως τον περασμένο Ιανουάριο, ο Τζέιμ Μάρσαν, πρέσβης του Ισημερινού στο Λονδίνου, είχε αποστείλει επίσημη επιστολή προς τους δικηγόρους του Ασάνζ που τους ενημέρωνε ότι ο πελάτης τους είχε παραβιάσει το «πρωτόκολλο υγιεινής» επισυνάπτοντας και το ανάλογο φωτογραφικό υλικό.

Αυτοί ανταπάντησαν ότι ο Ασάνζ έπασχε από μία «ασθένεια του στομάχου» κι ότι η φωτογραφία τους ήταν απόδειξη ότι η πρεσβεία του Ισημερινού είχε «παραβίασε την ιδιωτικότητά του».

Click4more: Πάμελα Άντερσον υπέρ Aσάνζ! «Αγγλία είσαι η… π@@@να των ΗΠΑ»!

Το γεγονός ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ δεν έδινε καμία σημασία στην προσωπική του υγιεινή και δεν κούναγε το δακτυλάκι του για να είναι ο χώρος του καθαρός, προκάλεσε την οργή του 72χρονουμ Μάρσαν.

Πριν από λίγες εβδομάδες ο πρέσβης του Ισημερινού στο Λονδίνου είχε δηλώσει ότι: «Όταν ο Aσάνζ ήθελε να είναι δυσάρεστος, λέρωνε με περιττώματα τους τοίχους κι άφηνε τα λερωμένα εσώρουχα την τουαλέτα. Έπρεπε να του υπενθυμίσουμε να τραβάει το καζανάκι στην τουαλέτα και να φροντίζει για τα πιάτα. Έπρεπε να του υπενθυμίζουμε συνεχώς τους στοιχειώδεις τρόπους συμπεριφοράς».

Ο διπλωμάτης δηλώνει ανακουφισμένος για την απομάκρυνση του Ασάνζ από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο. «Το σύστημα ασύλου είναι για να προστατεύει τους αθώους ανθρώπους. Αυτός το κακοποίησε», τόνισε ο Μάρσαν και προσθέτει: «Όταν του ζητήθηκε να καθαρίσει τους χώρους από τα περιττώματα, ο Aσάνζ απάντησε: «Δεν θα τα καθαρίσω. Δεν θα το κάνω! «Αυτός που καθαρίζει την πρεσβεία πρέπει να το κάνει».

Πηγή: dailymail.co.uk


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ