Φώφη Γεννηματά: Η Ελληνίδα μάνα, το ζεϊμπέκικο, ο έρωτας και οι αισθητικές επεμβάσεις.


Η Φώφη Γεννηματά όπως… δεν την έχετε συνηθίσει! Σε μία εκ βαθέων συνέντευξη, αποκαλύπτει την γυναίκα πίσω από την πολιτικό και απαντά σε όλα.

«Εμείς οι γυναίκες πρέπει να αποδεικνύουμε ότι «μπορούμε». Και μπορούμε. Παίρνουμε τα πάνω μας συνεχώς. Όμως η πολιτική εξακολουθεί να είναι ανδροκρατούμενη υπόθεση», δήλωσε στην εφημερίδα Εσπρέσσο η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, σε μια διαφορετικού τύπου συνέντευξη… μακριά από την πολιτική.Η γυναίκα Φώφη Γεννηματά

Απαντώντας εμμέσως η κ. Γεννηματά σε επικρίσεις που έχουν ακουστεί για την ίδια τόνισε: «Κρατάμε το τιμόνι γερά αλλά βέβαια έχουμε τις αμφισβητήσεις, «δεν μπορεί», «δεν το ‘χει…» Δεν φθάνει μια καλή παρουσία, κάθε μέρα περνάμε από ψιλό κόσκινο και από τους άνδρες και από τις γυναίκες. Όχι μόνο για τις ικανότητες μας αλλά και για πράγματα που στους άνδρες θεωρούνται αυτονόητα ή άνευ σημασίας». «Απασφάλισε» ο ΓΑΠ! «Ο ακροδεξιός Γεωργιάδης και ο ευρωσκεπτικιστής Κουμουτσάκος…»

Ανέφερε ότι υπάρχει ένταση όταν ένας πολιτικός ζει με αυτούς τους ρυθμούς και έχει αυτές τις ευθύνες. «Υπάρχει όμως και η οικογένεια, ο σύζυγος μου, τα παιδιά μου, οι φίλοι μου, οι δικοί μου άνθρωποι είναι το καταφύγιο μου», είπε, δηλώνοντας κλασσική Ελληνίδα μάνα, υπερπροστατευτική αλλά και άνετη.

Η Φώφη Γεννηματά εκμυστηρεύτηκε στη συνέντευξή της πως έχει δεχθεί «μπούλινγκ» συχνά και δημόσια. «Πολλά σχόλια, ακόμη περισσότερα υπονοούμενα με επίκεντρο την εξωτερική εμφάνιση, το χρώμα των μαλλιών, το μακιγιάζ, τα ρούχα. Κανείς δεν κάνει αντίστοιχη κριτική σε έναν άνδρα πολιτικό. Είναι μια προσπάθεια απαξίωσης που δεν σχετίζεται με την πολιτική, τις θέσεις τις αποφάσεις τους χειρισμούς μου και είναι άδικο. Το ζω στο πετσί μου με «χαλάει» αλλά το ξεπερνώ», υπογράμμισε.

Αν κάτι της λείπει, είπε η Φώφη Γεννηματά, είναι οι γονείς της, χαίρεται την οικογενειακή ζωή, όσο προλαβαίνει με τον σύζυγο και τα τρία παιδιά της, και θα περάσει τις μέρες του Πάσχα στην Αθήνα, κάνοντας Ανάσταση στη Μητρόπολη.

Χαρακτηριστικά δηλώνει: «Ο Απρίλιος πονάει. Συνδέεται με το θάνατο του πατέρα μου στις 25 Απριλίου. Ήταν και τότε μεγάλη βδομάδα. Η μέρα του Πάσχα, η Ανάσταση φέρνει την ελπίδα που θέλουμε όλοι μας, για τον εαυτό μας, τους δικούς μας, την πατρίδα μας, τα ξενιτεμένα παιδιά μας».Η γυναίκα Φώφη Γεννηματά –  Ο έρωτας, το μαγείρεμα, οι αισθητικές παρεμβάσεις

Στην ερώτηση «πώς φροντίζετε τον εαυτό σας (γυμναστική, αισθητική κλπ). Έχετε κάνει παρεμβάσεις αισθητικής;», η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ απαντά: «Παρέμβαση αισθητική δεν έχω κάνει. Δεν είμαι αρνητική αλλά δεν το έχω κάνει. Γυμναστική; Πολύ ωραία ιδέα αλλά που ο χρόνος. Και μάνα και αρχηγός κόμματος δεν βγαίνει».

Όσο για το αν μαγειρεύει, τονίζει: «Ναι. Το ‘χω πάρει από τη μάνα μου. Μαγειρεύω γιατί μου αρέσει και με «ξεκουράζει». Στα παιδιά μου αρέσει το σουφλέ με μακαρόνια και τέσσερα τυριά, το κάνω συχνά. Μου λένε ότι το πετυχαίνω και η… κατανάλωση δείχνει ότι το εννοούν»!

Επιπλέον, στην ερώτηση αν… χορεύει πού και πού, απαντά: «Και βέβαια χορεύω. Είναι ένας τρόπος έκφρασης συναισθημάτων. Και παραδοσιακούς χορούς χορεύω και μοντέρνους και από όλα. Θυμάμαι με πολύ νοσταλγία το ροκ εντ ρολ που χόρευα με τον πατέρα μου και έναν θεωρούμενο ανδρικό χορό, το ζεϊμπέκικο το έμαθα από τη μητέρα μου«.

Τέλος, για τον έρωτα με τον σύζυγό της, η Φώφη Γεννηματά δέχθηκε την εξής ερώτηση: «Έχω την αίσθηση, έτσι όπως παρακολουθώ τις δημόσιες παρουσίες του συζύγου σας, στο πλευρό σας, ότι ο έρωτας είναι πολύ ζωντανός μεταξύ σας. Τι είναι αυτό που σας δένει τόσο; Υπάρχει «συνταγή για έναν καλό γάμο»; Τι συμβουλεύετε τη μεγάλη κόρη;»

Η ίδια, αποκαλύπτει: «Η αίσθηση σας είναι πολύ σωστή. ( γέλια) Μας δένει η …τρέλα μας (ξανά γέλια). Εκτός από τον έρωτα, κακά τα ψέματα , μας δένουν οι καλές και οι δύσκολες στιγμές κι εμείς δεν περάσαμε και λίγα και ο τρόπος που τα αντιμετωπίσαμε έχουν ως αποτέλεσμα αυτή η … κολόνια να κρατάει τόσα χρόνια. Ο καθένας φτιάχνει τη δική του συνταγή. Είναι θέμα χημείας. Τα συστατικά; Έρωτας, κατανόηση, εκτίμηση, σεβασμός, βαθιά αγάπη. Ύστερα από όλα αυτά, όπως καταλαβαίνετε την Αιμιλία θα τη συμβούλευα να ερωτευτεί με όλη της την ψυχή και να αγαπήσει με όλο της το είναι»!

Πηγή: Espresso


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ