Εκλογές 2019: Δημοσκόπηση “κόλαφος” για Δούρου. Μεγάλο προβάδισμα Πατούλη

“Σκούρα” τα πράγματα για την Ρένα Δούρου με βάση την τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis.
Μοιράζεται την δεύτερη θέση με τον Γιάννη Σγουρό, πρώτος με υπερδιπλάσιο ποσοστό ο Πατούλης στην “κούρσα” της μάχης για την Περιφέρεια Αττικής.
Η νυν Περιφερειάρχης φαίνεται να “πληρώνει” τις τραγωδίες σε Μάνδρα και Μάτι, παρά την απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης.
Μόλις χθες, ο ίδιος ο πρωθυπουργός της έδωσε απόλυτη “ψήφο εμπιστοσύνης”, αποθεώνοντάς την στην παρουσίαση του συνδυασμού της.

Μεγάλη είναι η διαφορά με την οποία προηγείται σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Βήμα της Κυριακής ο Γιώργος Πατούλης, υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας για την περιφέρεια Αττικής, κόντρα στην νυν περιφερειάρχη, υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου.

Με βάση τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ο κ. Πατούλης συγκεντρώνει υπερδιπλάσια ποσοστά από την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, η κ. Δούρου, παρά την ευρεία στήριξή της από το επικοινωνιακό επιτελείο του Μέγαρου Μαξίμου κινδυνεύει να χάσει και τη δεύτερη θέση, καθώς σύμφωνα και με αυτή τη δημοσκόπηση την μοιράζεται με τον πρώην περιφερειάρχη και υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ, Γιάννη Σγουρό. Αναλυτικότερα, τα ποσοστά των υποψηφίων με βάση την δημοσκόπηση

Γιώργος Πατούλης (ΝΔ) 30%
Ρένα Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) 14%
Γιάννης Σγουρός (ΚΙΝΑΛ) 14%
Γιάννης Πρωτούλης (ΚΚΕ) 4%
Ηλίας Παναγιώταρος (Χρυσή Αυγή) 4%. Ρένα Δούρου: Με «ασπίδα» Τσίπρα, Τζέισον – Αντιγόνη, Πέτρο Κόκκαλη και συγκίνηση!…

Εδώ να σημειωθεί πως η υποψηφιότητα Πατούλη υποστηρίζεται από την συντριπτική πλειοψηφία όσων ψήφισαν ΝΔ στις εκλογές του 2015, όμως με βάση τα ευρήματα της δημοσκόπησης, παρουσιάζει ένα αξιοπρόσεκτο ποσοστό αποδοχής και στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων.

Επίσης, ο Γιώργος Πατούλης έχει προβάδισμα σε όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές κατηγορίες αλλά και σε όλες τις ηλικίες των ψηφοφόρων εκτός από τις ηλικές 17-34 στις οποίες προηγείται η Ρένα Δούρου,

Προηγείται επίσης των αντιπάλων του στον δείκτη δημοτικότητας (48% θετικές γνώμες) αλλά και στην παράσταση νίκης, αφού ένα ποσοστό της τάξης του 40% απαντά πως θα είναι και ο νικητής των εκλογών.

Ανάλογη η εικόνα και στην δεύτερο γύρο: Ο Γιώργος Πατούλης εμφανίζεται -σύμφωνα πάντα με την δημοσκόπηση- να καταγράφει εύκολη νίκη με αντίπαλο την Ρένα Δούρου (58% έναντι 20%) και μια κάπως λιγότερο εύκολη με αντίπαλο τον Γιάννη Σγουρό (45% έναντι 28%). δημοσκόπησηδημοσκόπηση«Πληρώνει» Μάτι και Μάνδρα η Δούρου με βάση την δημοσκόπηση

Εδώ να σημειωθεί πως με βάση τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το ενδιαφέρον στρέφεται στη μάχη της Ρένας Δούρου με τον Γιάννη Σγουρό για την είσοδο στον δεύτερο γύρο. δημοσκόπησηδημοσκόπηση

Η Περιφερειάρχης Αττικής, στην αφετηρία της εκλογικής κούρσας έχει να αντιμετωπίσει την εικόνα των πολιτών τόσο για το έργο της, το οποίο αξιολογείται αρνητικά από το 69% των ερωτηθέντων, αλλά και τα όσα συνέβησαν σε Μάτι και Μάνδρα.

Η εκτίμηση που καταγράφεται είναι πως οι εθνικές τραγωδίες σε Μάνδρα και Μάτι επισκίασαν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της.

Πηγή: Το Βήμα της Κυριακής
Φωτογραφίες αρχείου: Intime

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here