“Χαμός” για την δήλωση Παπακώστα που συγκρίνει τα Εξάρχεια με… την Μονμάρτη

Σάλος έχει προκληθεί από τις δηλώσεις της υφυπουργού προστασίας του πολίτη, που σε συνέντευξή της χαρακτήρισε τα Εξάρχεια… Μονμάρτη της Αθήνας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ, η Κατερίνα Παπακώστα και με αφορμή την επιχείρηση «σκούπα» στα Εξάρχεια, τα χαρακτηρίζει «μία ιστορική γειτονιά, κέντρο τέχνης και πολιτισμού» μία Μονμάρτη, όπως λέει, της πρωτεύουσας και όχι πολύπαθη περιοχή η οποία έχει γνωρίσει την εγκατάλειψη της Πολιτείας, ενώ δηλώνει ότι «χρειάζεται γενναία αυτοκριτική και από την αυτοδιοίκηση και από τους θεσμικούς παράγοντες».

Συγκεκριμένα, η κ. Παπακώστα ανέφερε πως «από την αρχή της θητείας μου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σας βεβαιώνω ότι δρούμε καθημερινά. Η Ελληνική Αστυνομία δρα με σχεδιασμό και μεθοδικότητα, σεβόμενη παράλληλα τα ανθρώπινα δικαιώματα διατηρώντας αυτή την ευαίσθητη ισορροπία με αφοσίωση, και οι επιτυχίες της είναι ο καρπός αυτής της συνεργασίας της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας, η οποία προβλέπει τη διαρκή παρουσία στην περιοχή. Το μήνυμα δηλαδή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι ξεκάθαρο: Η ανοχή στην παραβατικότητα είναι μηδενική, άβατα για εμάς δεν υπάρχουν στη χώρα, εκτός από το αυτοκέφαλο του Αγίου Όρους.

Κάποιοι έχουν «επενδύσει» στο να θολώνουν αυτή την πολιτική κατεύθυνση σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να πείσουν τους πολίτες ότι η Αθήνα είναι ανασφαλής, το οποίο πολύ απέχει από το ότι όντως υπάρχουν ζητήματα παραβατικότητας που μας απασχολούν και απασχολούν τους Αθηναίους, και στα οποία έχουμε ρίξει το βάρος μας, μεταφέροντας μία στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας και βλάπτοντας τελικά την εικόνα της πατρίδας μας προς τα έξω, εκπέμποντας λανθασμένα σήματα.

Για εμένα τα Εξάρχεια είναι μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας, είναι κέντρο τέχνης και πολιτισμού, την οποία η δική μου πολιτική οπτική την βλέπει ως Μονμάρτη της πρωτεύουσας -και όχι ως πολύπαθη περιοχή-, η οποία έχει γνωρίσει την εγκατάλειψη της Πολιτείας, εδώ και αρκετές δεκαετίες και γι΄ αυτό χρειάζεται γενναία αυτοκριτική και από την αυτοδιοίκηση και από τους θεσμικούς παράγοντες.Αντιδράσεις

Αυτή η δήλωση έφερε την αντίδραση μέρους της αντιπολίτευσης, με την Εύη Χριστοφιλοπούλου να δηλώνει πως «Ως φαίνεται η κα Υπουργός δεν έχει αίσθηση της πραγματικότητας. Αν όμως επιμένει η κ. Παπακώστα, δεν έχει παρά να εγκαινιάσει μια έκθεση τέχνης ή να παρευρεθεί σε μια εκδήλωση πολιτισμού στα Εξάρχεια. Χωρίς αρκετές διμοιρίες ΜΑΤ βέβαια».

«Πάρτυ» στο twitter

Φυσικά οι χρήστες του twitter δεν έμειναν με… σταυρωμέν ατα χέρια, με πολλούς να προσπαθούν να σχολιάσουν με χιουμοριστικό τρόπο την συγκεκριμένη δήλωση, ενώ πολλοί απ’ αυτούς ανέβασαν μια φωτογραφία της Μονμάρτης δίπλα σε μια των Εξαρχείων.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ