Καιρίδης: “Θα αγωνιστώ για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού”


Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Νέα Δημοκρατία, Δημήτρης Καιρίδης, παίρνει θέση για όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες και δηλώνει “εξ αίματος κήρυκας της αναγνώρισης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού”.

Μετά τα σχόλια από κύκλους οργανώσεων Ποντίων, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Νέα Δημοκρατία, Δημήτρης Καιρίδης, προχωρά σε μια διευκρινιστική δήλωση, με την οποία επιχειρεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Υπενθυμίζουμε πως αφορμή της «σπίθας» ήταν αποσπάσματα από παλαιότερες διαλέξεις του κ. Δημήτρη Καιρίδη που είδαν το φως της δημοσιότητας και στα οποία αναφέρεται στην Γενοκτονία των Ποντίων, την ώρα που ο ίδιος έχει ήδη τοποθετηθεί κάνοντας λόγο για «πολιτικά συμβόλαια εξόντωσης στελεχών και προσώπων της ΝΔ«.

Με νέα δήλωσή του, λοιπόν, σήμερα Κυριακή 14.04.2019, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΝΔ ζητά συγγνώμη σε όσους τυχόν πλήγωσε και δηλώνει κατηγορηματικά πως θα αγωνιστεί «για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού«.Αναλυτικά στην δήλωσή του ο Δημήτρης Καιρίδης αναφέρει

«Όχι μόνο δεν είμαι αρνητής της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού αλλά είμαι και εξ αίματος κήρυκας της αναγνώρισης της. Μόλις πρόσφατα, στην εκπομπή μου στο Action 24, στις 8 Μαρτίου, είχα μιλήσει διεξοδικά για τη Γενοκτονία και το «Άουσβιτς των Ποντίων».

Λυπάμαι για την παρερμηνεία μιας αποστροφής του λόγου μου, σε μια πανεπιστημιακή διάλεξη, για την πολιτική χρήση της ιστορίας και ζητώ συγνώμη σε όσους πλήγωσα.

Η πατριωτική μου συνείδηση και η πολιτική μου ταυτότητα, όπως και στο παρελθόν, μου επιβάλλουν να αγωνιστώ για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού«.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ