Κώστας Σγόντζος: Εφυγε ο αγαπημένος παρουσιαστής του “Παιχνίδια χωρίς σύνορα”


Ο Κώστας Σγόντζος που έφυγε σήμερα Κυριακή από τη ζωή έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από την παρουσίαση της εκπομπής “¨Παιχνίδια χωρίς σύνορα”.

«Τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα» που παρουσίαζε ο Κώστας Σγόντζος ήταν μια εκπομπή της EBU, που ξεκίνησε το 1965 και είχε ως στόχο τη συμφιλίωση των νέων της μεταπολεμικής Ευρώπης, μέσα από ευρηματικά παιχνίδια στα οποία διαγωνίζονταν δήμοι και κοινότητες από διαφορετικές χώρες.

Η Ελλάδα με την ΕΡΤ πήρε μέρος στο παιχνίδι από το 1993 έως το 1999 ενώ ο Κώστας Σγόντζος παρουσίαζε την εκπομπή από το 1996 έως το 1999.

Το 1996 αποτελεί μία κρίσιμη χρονιά για τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα, καθώς συνέβησαν ριζικές αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του προγράμματος. Προκειμένου να μετριαστεί το υψηλό κόστος της παραγωγής, ανατέθηκε η διοργάνωση όλων των εκπομπών κάθε χρονιάς σε μία και μόνο χώρα, την Ιταλία, με εξαίρεση το 1997 (όπου 9 εκπομπές διοργανώθηκαν στην Ουγγαρία και ο τελικός της χρονιάς στην Πορτογαλία).

Φαίνεται όμως ότι αυτή η αλλαγή δεν συνέβαλε θετικά στην εξέλιξη του προγράμματος, καθώς το 2000 αποφασίστηκε αρχικά η αναβολή και στη συνέχεια η οριστική διακοπή του. Το 2007 η EBU ακύρωσε την προγραμματισμένη επαναφορά του προγράμματος λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής.

Πηγή: www.newsone.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ