Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα 5 πιο παλιά κρασιά του κόσμου


Το κρασί είναι ένα ποτό που αποτελεί μέρος του πολιτισμού μας εδώ και αιώνες. Λέγεται ότι όσο παλαιώνει, τόσο καλύτερο γίνεται (φυσικά αυτό δεν ισχύει για όλα τα κρασιά). Υπάρχουν εκπληκτικά οφέλη του κρασιού για την υγεία μας. Ένα από αυτά είναι ότι μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε νέοι! Εκτός αυτού, το κρασί είναι το ποτό που έχει μια καταπληκτική ιστορία.

1. Γερμανικής προέλευσης φιάλη κρασιού Speyer

Πρόκειται για το παλιότερο κρασί που έχει δει κανείς ποτέ: το κρασί Speyer. Πιστεύεται ότι είναι το παλαιότερο μπουκάλι κρασιού στην ιστορία, καθώς βρέθηκε το έτος 1867. Επίσης, είναι το παλαιότερο μπουκάλι κρασί που δεν έχει ανοιχτεί στην ιστορία των κρασιών. Το σχήμα της φιάλης είναι μοναδικά κατασκευασμένο με λαβές σε σχήμα δελφινιών.

Αυτό το μπουκάλι ανακαλύφθηκε στον τάφο ενός ζευγαριού Ρωμαίων. Το παλαιότερο μπουκάλι κρασιού χρονολογείται μεταξύ 325 και 350 μ.Χ. Το μπουκάλι είναι ακόμα άθικτο. Προστατεύεται και παρουσιάζεται στο κοινό από το μουσείο Historical Museum of the Palatinate στο Speyer. Το προσωπικό του μουσείου φοβάται τόσο πολύ να μην σπάσει το μπουκάλι που δεν το μετακινεί ποτέ από τη θέση που έχει τοποθετηθεί στο μουσείο!

2. Βαρέλι κρασιού στο Στρασβούργο

Όταν γράφουμε για τα παλαιότερα κρασιά του κόσμου, δεν γίνεται να παραλείψουμε το βαρέλι κρασιού του Στρασβούργου. Είναι ένα βαρέλι γεμάτο κρασί με προέλευση τη Γαλλία και έχει μια πολύ συναρπαστική ιστορία. Έχει επιβιώσει από πυρκαγιές, παγκόσμιους πολέμους κ.ο.κ. εδώ και 550 χρόνια. Αυτό το κρασί αποκαλύφθηκε κρυμμένο στο παλαιότερο νοσοκομείο του Στρασβούργου της Γαλλίας. Η ετικέτα του αναγράφει ότι φτιάχτηκε το 1472 και είναι ακόμα πόσιμο όμως κανείς δεν έχει ιδέα για το ποια είναι η γεύση του! Έχει δοκιμαστεί μόνο τρεις φορές. Δεν είναι καταπληκτικό; Το 2014, το βαρέλι αντικαταστάθηκε με ένα νέο σε σχήμα αυγού λόγω προβλημάτων διαρροής.

3. Tokaji του 17ου αιώνα από τα βασιλικά σαξονικά κελάρια

Το κρασί των βασιλιάδων είναι το τρίτο στον κατάλογο των παλαιότερων οίνων που υπάρχουν στον κόσμο. Είναι ένα κρασί που αγαπούσαν πολύ οι βασιλιάδες στο παρελθόν και φυσικά το αγαπούν όλοι σήμερα. Ένας οίνος Tokaji με ημερομηνία 1650 – 1690 πωλήθηκε σε μη ανακοινωθείσα τιμή. Αυτό το ακριβό κρασί ανήκε στο βασιλικό κελάρι του Αυγούστου Β ‘. Η αυθεντικότητά του επιβεβαιώθηκε από το Ίδρυμα της Βουλής του Wettin μια επαρχία του πρώην βασιλείου της Σαξονίας.

4. Rüdesheimer Apostelwein

Μπορεί τα παραπάνω κρασιά να μην είναι όλα πόσιμα αλλά το Rüdesheimer Apostelwein είναι. Στην πραγματικότητα, το Rüdesheimer Apostelwein είναι ένα απίστευτο Riesling από το Rheingau. Ένα μπουκάλι Rüdesheimer Apostelwein πωλήθηκε στα $ 200.000. Ο περήφανος αγοραστής αυτού του οίνου υψηλής ποιότητας ήταν το ξενοδοχείο Graycliff στο Nassau, καθώς αυτό το κρασί είναι το σπανιότερο κρασί στον κόσμο. Έτσι, αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά το να πιείτε ένα ποτήρι Rüdesheimer Apostelwein ξέρετε πού να το βρείτε.

5. Massandra Sherry de la Frontera

Ένα κρασί που είναι πιο ακριβό από τα διαμάντια. Το ήξερες? Ένα μπουκάλι του Massandra Sherry de la Frontera 1775 δημοπρατήθηκε και πωλήθηκε για $ 43.500 στο Λονδίνο σε μια δημοπρασία της Sotheby’s. Το κρασί παρήχθη από το Οινοποιείο Massandra, το οποίο φιλοξενεί μια εκλεκτή συλλογή από πολύτιμα ρωσικά και ευρωπαϊκά κρασιά. Αυτό το οινοποιείο έγινε προστατευόμενο ίδρυμα μετά τη ρωσική επανάσταση. Ένα ενδιαφέρον γεγονός που πρέπει να γνωρίζετε για την αποκλειστική συλλογή είναι ότι ακόμη και οι VIPs είναι διατεθειμένο να παραβούν το νόμο για να το δοκιμάσουν. Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαδαμίρ Πούτιν και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας πήραν ένα μπουκάλι Jeres de la Frontera αξίας 90.000 δολαρίων και ήπιαν το κρασί το 2015.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ