Ολυμπιακός – Ξάνθη: “Ερυθρόλευκο” πάρτι… μέχρι τέλους


Ο Ολυμπιακός έστησε ένα ακόμη… πάρτι στο Καραϊσκάκης και διέλυσε την Ξάνθη με 4-0 για την 28η αγωνιστική της Superleague, παρατείνοντας την… απονομή του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα, μετά και την απώλεια του Δικεφάλου του Βορρά στη Λάρισα.

Για ένα ακόμη ματς στο γήπεδό του, ο Ολυμπιακός ήταν «καταιγιστικός» και επιβλήθηκε της Ξάνθης με 4-0, προσφέροντας θέαμα στους οπαδούς της ομάδας που βρέθηκαν στο «Καραϊσκάκης».

Η «τριπλέτα» Φορτούνης, Ομάρ και Γκιγιέρμε ήταν σε εκπληκτική βραδιά και με γκολ και ασίστ από τους τρεις τους, η ομάδα του Μαρτίνς διατήρησε τις μαθηματικές της ελπίδες για τον τίτλο.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς από το πρώτο λεπτό και μόλις στο 16ο λεπτό προηγείτο στο σκορ με 2-0, χάρη σε δύο γκολ του Γκιλιέρμε. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός χαφ άνοιξε το σκορ στο 11′ με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Φορτούνη και έκανε στη συνέχεια το 2-0, από γύρισμα του Ομάρ Ελαμπντελαουί.

Τα δύο γρήγορα γκολ έκριναν την αναμέτρηση, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν πήραν το… πόδι από το γκάζι και συνέχισαν να επιτίθενται και για άλλα τέρματα. Φορτούνης, Ντίας και Γκιλέρμε έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για το τρίτο γκολ, το οποίο ήρθε τελικά στο 44′.

Από μία «βολίδα» του Καμαρά που σταμάτησε στο δοκάρι του Ζίβκοβιτς, ο Ομάρ με κεφαλιά από κοντά στην… επαναφορά, έκανε το 3-0 για την ομάδα του, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός μπήκε εξίσου δυνατά, με τον Καμαρά να δοκιμάζει τα πόδια του από μακριά, για να έρθει τελικά ο Φορτούνης στο 57′ να γράψει το 4-0. Από μεγάλη μπαλιά του Γκιλιέρμε, ο αρχηγός των Πειραιωτών κατέβασε εξαιρετικά τη μπάλα και με ιδανικό τελείωμα, την έστειλε στα δίχτυα της Ξάνθης.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, για να ψάξουν στο τέλος οι «ερυθρόλευκοι» το… κερασάκι στην τούρτα, αλλά να τους το στερεί ο επόπτης, υποδεικνύοντας λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον Μασούρα, που σκόραρε στο 81′. Κάπως έτσι το 4-0 έμεινε μέχρι τέλους, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί μαθηματικές ελπίδες για το πρωτάθλημα, μετά και την ισοπαλία του ΠΑΟΚ στη Λάρισα.Οι συνθέσεις στο Ολυμπιακός – Λαμία

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σισέ, Μεριά (69′ Παπαδόπουλος), Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Ζιλ Ντίας, Φορτούνης (74′ Χασάν), Ποντένσε (58′ Μασούρας), Σολδάνο.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντε Αμορίμ, Κασάδο (46′ Χατζητερζόγλου), Καμαρά, Κοβάτσεβιτς, Ντίρεσταμ, Μελιόπουλος, Μπρίτο (73′ Φάκκης), Σαρπόνγκ (66′ Θυμιάνης), Μπαξεβανίδης, Σιλά.

 

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ