Βίντεο: Ποια ζωάκια μένουν με τη μητέρα τους για πολλά χρόνια;


Αυτή η τακτική επικρατεί και στη φύση. Πολλά ζώα μένουν με το θηλυκό που τα γέννησε, τη μάνα τους, για πολλά χρόνια, ακόμα και για όλη τους τη ζωή.

1. Αφρικανικοί ελέφαντες
Εδώ τα κορίτσια δεν μπορούν να αποχωριστούν τη μανούλα τους. Οι ελεφαντίνες μένουν κοντά στη μαμά για όλη τους τη ζωή. Από την άλλη τα αρσενικά, μένουν μαζί της μέχρι περίπου τα 10 τους χρόνια, δηλαδή το ένα τρίτο της ζωής τους.

2. Αφρικανικά λιοντάρια
Στα αφρικανικά λιοντάρια, επικρατεί η νοοτροπία να μένουν τα θηλυκά με τις αδερφές και τη μαμά τους, σχεδόν για όλη τους τη ζωή. Αντίθετα, τα αρσενικά “την κάνουν ” από νωρίς από την οικογένεια, αναφέρει το tsemperlidou.gr.

3. Όρκες
Οι φάλαινες όρκες σχηματίζουν πολύ στενούς οικογενειακούς δεσμούς. Για αυτό το λόγο κανένα μέλος της οικογένειας δεν φεύγει μακριά από τη μητέρα. Ακόμα και τα αρσενικά, φεύγουν μόνο για να ζευγαρώσουν και ξαναγυρνάνε. Μάλιστα είναι πολύ πιθανό, αν η μητέρα τους πεθάει νωρίς, μέσα σε ένα χρόνο να πεθάνουν και τα αρσενικά μέλη της οικογένειας.

4. Ταμαρίνοι
Στους ταμαρίνους ισχύει ένας διαφορετικός κανόνας. Όλα τα μέλη της οικογένειας παραμένουν δίπλα στη μητέρα, ούτως ώστε να τη βοηθήσουν στο μεγάλωμα των νεαρών μελών. Όταν πλέον οι πιο μικροί ταμαρίνοι μεγαλώσουν, τότε μόνο τα υπόλοιπα μέλη φεύγουν μακριά από τη μητέρα τους.


ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ