Ηλίας Καλαϊτζής: «Υποχώρησε το χιόνι που πατούσε και έφυγε στο κενό» – Συγκλονιστική μαρτυρία για την τραγωδία στην Τύμφη


Πένθος στην Πρέβεζα για τον 39χρονο αστυνομικό που σκοτώθηκε στην Τύμφη. Λάτρης της πεζοπορίας ο Ηλίας Καλαϊτζής αφήνει πίσω του 4 παιδιά και τη σύζυγό του. Δώρο για τα γενέθλια του η μοιραία βόλτα στο βουνό που κατέληξε σε τραγωδία. Φίλος του περιγράφει καρέ καρέ το σοκαριστικό δυστύχημα.

Ένας άνθρωπος με πλούσια αθλητική και κοινωνική δράση βρήκε τραγικό θάνατο στα ορεινά της Κόνιτσας, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του αλλά και όλη την Πρέβεζα. Ο Ηλίας Καλαϊτζής αστυνομικός και πατέρας 4 παιδιών, σκοτώθηκε σε χαράδρα στην Τύμφη ανήμερα των γενεθλίων του. Ήταν μόλις 39 ετών.

Δώρο για τα γενέθλιά του η μοιραία βόλτα

Όπως μετέδωσε ο Alpha, η βόλτα ήταν το δώρο των φίλων του για τα γενέθλιά του. Μια βόλτα στο βουνό που τόσο αγαπούσε. Λάτρης της πεζοπορίας, ο Ηλίας Καλαϊτζής έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή ανήμερα των γενεθλίων του κάνοντας αυτό που τόσο αγαπούσε.

Βυθισμένοι στον θρήνο συγγενείς και φίλοι. Έζησαν περίπου 24 ώρες αγωνίας δίπλα στους πυροσβέστες και στους άνδρες της ΕΜΑΚ, ελπίζοντας σε ένα «θαύμα». Ελπίζοντας ο άνθρωπός τους να είναι ζωντανός. Η σύζυγος και τα τέσσερα παιδιά του περίμεναν ένα καλό νέο που δεν ήρθε δυστυχώς ποτέ. Ο Ηλίας Καλαϊτζής εντοπίστηκε νεκρός την Κυριακή σε βάθος 700 μέτρων, σε χαράδρα στην Τύμφη όπου είχε πέσει το Σάββατο.

Πώς έγινε η τραγωδία στην Τύμφη

Ο Βασίλης Ράπτης καταδρομέας και φίλος του άτυχου αστυνομικού που επιχειρούσε με 8μελή ομάδα για να τον εντοπίσει μίλησε στο δελτίο του Alpha για τον Ηλία Καλαϊτζή και τον τραγικό χαμό του.

«Ένα από τα καλύτερα παιδιά. Οικογενειάρχης, με τέσσερα παιδιά, ένα πολύ καλό μέλος της κοινωνίας μας που δυστυχώς δεν είναι πλέον μαζί μας. Είχε μεγάλη αγάπη για το βουνό. Αυτά τα μέρη εδώ που χάθηκε, ήταν μεγαλωμένος εδώ πέρα, περπατούσε, τα ήξερε καλύτερα τα μέρη αυτά».

Όλα έγιναν μέσα σε μία στιγμή. Η χαμηλή νέφωση και ένα κομμάτι πάγου που υποχώρησε κάτω από τα πόδια του έγιναν παγίδα θανάτου για τον πολύτεκνο πατέρα. Έμπειρος πεζοπόρος και αθλητής βουνού είχε ήδη διανύσει με τους δύο φίλους του μια απόσταση 4,5 ωρών από τη Μονή Στομίου προς την Νταβάλιστα και επέστρεφαν όταν έγινε το κακό. 

«Δυστυχώς ήταν δυστύχημα, έγινε πολύ γρήγορα, δεν μπορέσαμε να βοηθήσουμε σε κάτι. Υποχώρησε το χιόνι που πατούσε και έφυγε στο κενό. Όλοι φτάσαμε βράδυ, ανέβηκαν τα παιδιά της ΕΜΑΚ με φακούς, βροχή, πολύ δύσκολες συνθήκες, δεν μπόρεσαν σε πρώτη φάση να βρουν κάτι και με το πρώτο φως της ημέρας συνεχίστηκαν οι έρευνες και δυστυχώς είχαμε το αποτέλεσμα αυτό…».

Δείτε το ρεπορτάζ του Alpha

 

Πηγή: www.newsone.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ