5 Δεκεμβρίου 2025

Πασχαλινά μπισκότα, λαγουδάκια, με γλάσο σοκολάτας


Το Πάσχα είναι ιδανική εποχή για να γεμίσεις το σπίτι με αρώματα βανίλιας, βουτύρου και σοκολάτας. Αυτά τα τρυφερά μπισκοτάκια σε σχήμα λαγού είναι τέλεια για μικρούς και μεγάλους — ιδανικά για να τα προσφέρεις ως δωράκι ή να τα απολαύσεις με καφέ ή γάλα.

Τραγανά απ’ έξω, μαλακά στο κέντρο, με ένα σοκολατένιο φινίρισμα που λιώνει στο στόμα. Αυτή η συνταγή συνδυάζει την παράδοση με τη δημιουργικότητα — και φυσικά, το αγαπημένο σχήμα του πασχαλινού λαγού.

Πασχαλινά μπισκότα -Χρόνος Παρασκευής

  • Προετοιμασία: 20 λεπτά

  • Χρόνος αναμονής (ζύμη στο ψυγείο): 30 λεπτά

  • Ψήσιμο: 10-12 λεπτά

  • Σύνολο: Περίπου 1 ώρα

Υλικά

Για τα μπισκότα:

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη

  • 2 αυγά

  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • Μια πρέζα αλάτι

Για το γλάσο σοκολάτας:

  • 200 γρ. κουβερτούρα

  • 1 κ.σ. βούτυρο

  • 1 κ.γ. μέλι (προαιρετικά, για λάμψη)

Εκτέλεση

  1. Φτιάξε τη ζύμη:
    Χτύπησε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Πρόσθεσε τα αυγά και τη βανίλια. Κοσκίνισε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και ρίξε τα σταδιακά στο μείγμα. Ζύμωσε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

  2. Ξεκούρασε τη ζύμη:
    Τύλιξε τη ζύμη με μεμβράνη και βάλ’ τη στο ψυγείο για 30 λεπτά.

  3. Πλάσε και ψήσε:
    Άνοιξε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 0.5 εκ. και κόψε λαγουδάκια με κουπ πατ. Ψήσε στους 170°C για 10-12 λεπτά. Άφησέ τα να κρυώσουν τελείως.

  4. Ετοίμασε το γλάσο:
    Λιώσε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Αν θες, πρόσθεσε μέλι.

  5. Διακόσμησε:
    Βούτηξε τα μπισκότα ή ράντισέ τα με το σοκολατένιο γλάσο και άφησέ τα να στεγνώσουν πάνω σε σχάρα.

Tips επιτυχίας

  • Αν δεν έχεις κουπ πατ λαγουδάκι, μπορείς να σχεδιάσεις το σχήμα σε χαρτί και να το χρησιμοποιήσεις σαν πατρόν.

  • Για πιο τραγανά μπισκότα, ψήσε τα 1-2 λεπτά παραπάνω.

  • Μπορείς να προσθέσεις και τριμμένο φουντούκι ή καρύδα στο γλάσο για πιο παιχνιδιάρικη υφή.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ