Διακοσμήστε το σπίτι σας από το μηδέν ακολουθώντας αυτούς τους 5 κανόνες!

Είναι κάποιες φορές στη ζωή μας που θα αλλάξουμε σπίτι και ενδεχομένως να πρέπει να το διακοσμήσουμε ξεκινώντας… από το μηδέν.

Ένα άδειο σπίτι είναι ένας καμβάς πάνω στον οποίο μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε ξεδιπλώνοντας την φαντασία μας, είναι όμως ταυτόχρονα και μια μεγάλη πρόκληση. Αν αναρωτιέστε πώς να ξεκινήσετε τότε ρίξτε μια ματιά στους παρακάτω 5 κανόνες που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας.

 

Αναγνωρίστε τα πράγματα που αγαπάτε

Ο πρώτος βασικός κανόνας για να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον που θα το νιώθετε δικό σας είναι να αναγνωρίσετε τα πράγματα που σας αρέσουν και αγαπάτε. Ένας εύκολος τρόπος να το κάνετε είναι να ψάξετε άλλα σπίτια (στο Pinterest για παράδειγμα) και να διαπιστώσετε ποια από αυτά σας αρέσουν και ποια όχι. Κρατήστε τα στοιχεία που είναι κοινά στα σπίτια που σας αρέσουν και σκεφτείτε πώς θα τα ενσωματώσετε στον δικό σας χώρο.

 

Μην ξεχνάτε την καθημερινότητά σας

Δημιουργήστε έναν χώρο που να είναι κατάλληλος για να σας συντροφεύει στην καθημερινότητα και τη ζωή σας. Αν για παράδειγμα ζούσατε στην επαρχία με παιδιά και τώρα χρειάζεται να μετακομίσετε σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο θα πρέπει να προσαρμόσετε αρκετά πράγματα στην καθημερινότητά σας – τα αντικείμενα που θα έχετε στο σπίτι σας πλέον γίνονται αυτόματα πιο σημαντικά.

 

Ξεκινήστε από μια ουδέτερη παλέτα

Είναι ένας από τους σημαντικότερους κανόνες. Τα ουδέτερα χρώματα μπορεί να σας δίνουν την αίσθηση ότι είναι αδιάφορα, αλλά είναι πάντα μια καλή αρχή καθώς δεν βγαίνουν ποτέ εκτός στυλ. Το μυστικό για να τα κάνετε ενδιαφέροντα είναι να προσθέσετε χρώμα σε πράγματα που είναι εύκολο να αντικαταστήσετε, όπως βιβλία, λουλούδια ή μικρά διακοσμητικά.

 

Προσθέστε μια πινελιά χρώματος και αρχίστε να την επαναλαμβάνετε

Βάλτε λίγο χρώμα σε κάποιο σημείο και επαναλάβετε το χρώμα σε άλλα σημεία του χώρου. Αν χρησιμοποιείτε κάποιο έντονο χρώμα τότε ιδανικά βάλτε το σε τρία σημεία. Η επανάληψη του χρώματος βοηθάει ώστε το μάτι να το δεχτεί ως «κανονικό», πράγμα που είναι πολύ χρήσιμο αν θέλετε να δημιουργήσετε την αίσθηση της ενότητας του χώρου.

Σκεφτείτε κατακόρυφα

Εκμεταλλευτείτε με κάθε ευκαιρία το ύψος του σπιτιού σας. Βάλτε πίνακες, ράφια ή απλίκες στους τοίχους σας. Αυτό θα καθοδηγήσει το βλέμμα προς τα πάνω και δεν θα το περιορίσει μόνο στα χαμηλά σημεία του σπιτιού όπως ο καναπές και το coffee table.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here