Δανία: 23 συλλήψεις σε αντιφασιστική διαδήλωση

Η αστυνομία συνέλαβε 23 ανθρώπους έπειτα από επεισόδια που ξέσπασαν στην Κοπεγχάγη.

Είκοσι τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν σε σχέση με επεισόδια που ξέσπασαν στην Κοπεγχάγη, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της Δανίας, καθώς κλιμακώθηκαν οι αντιδιαδηλώσεις εναντίον της συγκέντρωσης ενός ακροδεξιού ακτιβιστή.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν χθες σε πολλά τμήματα της πρωτεύουσας μετά τη συγκέντρωση που πραγματοποίησε ο ιδρυτής του αντιμεταναστευτικού κόμματος Hard Line, ο Ράσμους Παλούνταν.

«Διαφωνώ ριζικά με τις άσκοπες προκλήσεις του Παλούνταν που δεν έχουν κανέναν άλλο στόχο από το να σπείρουν τη διχόνοια. Να τον αντιμετωπίζετε με επιχειρήματα, όχι με τη βία», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός Λαρς Λόκε Ράσμουσεν.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 23 ανθρώπους και ότι κάποιοι από αυτούς θα ανακριθούν από έναν δικαστή αργότερα σήμερα ως ύποπτοι για εμπρησμό και χρήση βίας κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

O Ράσμους Παλούνταν, ένας δικηγόρος και δημοσιογράφος με δικό του κανάλι στο YouTube, διοργανώνει συχνά διαδηλώσεις που συγκεντρώνουν λιγοστούς οπαδούς του, για να εκφράσει την αντίθεσή του στους μετανάστες και σε αυτό το οποίο ο ίδιος θεωρεί εξισλαμισμό της κοινωνίας.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ