Μετά το Πάσχα, όλοι ψάχνουμε δημιουργικούς τρόπους να αξιοποιήσουμε το αρνάκι που περίσσεψε. Αυτή η παραδοσιακή αλλά και πρωτότυπη πίτα με αρνάκι είναι η τέλεια λύση! Συνδυάζει τρυφερό αρνίσιο κρέας, μυρωδικά και τραγανό φύλλο για ένα αποτέλεσμα που θα λατρέψεις. Ιδανική για μεσημεριανό, βραδινό ή ακόμα και ως συνοδευτικό σε ένα τραπέζι.
Πίτα με αρνάκι – Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 1 ώρα και 20 λεπτά
Μερίδες: 6-8
Υλικά
-
500 γρ. αρνίσιο κρέας μαγειρεμένο (σε κομματάκια)
-
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
-
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
-
200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
-
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
-
1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
-
3 αυγά
-
100 ml ελαιόλαδο
-
8 φύλλα κρούστας
-
Αλάτι & πιπέρι
-
Λίγο σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
-
Ετοιμάζεις τη γέμιση:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνεις λίγο ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτεις το αρνίσιο κρέας και σοτάρεις για 2-3 λεπτά να πάρει γεύση. Αποσύρεις από τη φωτιά. -
Προσθέτεις τα μυρωδικά:
Αφήνεις λίγο να κρυώσει το μείγμα και έπειτα προσθέτεις τη φέτα, τον άνηθο, τον δυόσμο, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύεις καλά. -
Φτιάχνεις την πίτα:
Λαδώνεις ένα ταψί (περίπου 30×20 εκ.). Στρώνεις 4 φύλλα κρούστας, λαδώνοντας κάθε ένα. Απλώνεις τη γέμιση ομοιόμορφα. Καλύπτεις με τα υπόλοιπα 4 φύλλα, λαδώνοντας πάλι κάθε φύλλο. -
Φινίρισμα:
Χαράζεις την πίτα σε κομμάτια, πασπαλίζεις με λίγο σουσάμι αν θέλεις, και ραντίζεις με λίγο ακόμα ελαιόλαδο. -
Ψήνεις:
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο. -
Αφήνεις να σταθεί:
Πριν την κόψεις, άφησέ την να σταθεί 10 λεπτά για να δέσουν οι γεύσεις.

