Τι θα συμβεί στον William και την Kate, μόλις ο Κάρολος γίνει βασιλιάς; (vid)


Για περισσότερο από 65 χρόνια, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ είναι η μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου. Όταν όμως εκείνη αποβιώσει, ο πρωτότοκος γιος της Κάρολος είναι αυτός που θα αναλάβει τον θρόνο. Ο πρίγκιπας Κάρολος γεννήθηκε στο Buckingham στις 14 Νοεμβρίου του 1948 και είναι το μεγαλύτερο από τα παιδιά της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Το 1980 γνώρισε την πριγκίπισσα Diana με την οποία άρχισε να βγαίνει και στις 29 Ιουλίου 1981 ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου στον καθεδρικό ναό του St. Paul. Σε λιγότερο από έναν χρόνο η Diana έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί (πρίγκιπας William 21/6/82) και δύο χρόνια αργότερα τον πρίγκιπα Harry (15/9/84). Ο Κάρολος και η Diana χώρισαν το 1992 με το διαζύγιό τους να βγαίνει 4 χρόνια αργότερα. Το 1997 η Diana πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι.

Το φιλανθρωπικό έργο του Κάρολου είναι μεγάλο και αυτό θα συνεχίσει να κάνει ακόμη και όταν πάρει τον θρόνο. Όταν η Ελισάβετ έγινε βασίλισσα μετά τον θάνατο του πατέρα της, ο Κάρολος έγινε αυτομάτως ο κληρονόμος της και ας ήταν μόλις 3 ετών. Τον Νοέμβριο που έγινε 70 ετών σημειώθηκε ως ο πιο μεγάλος σε ηλικία κληρονόμος, ενώ όταν θα γίνει βασιλιάς, θα είναι και ο μεγαλύτερος σε ηλικία μονάρχης που θα στεφθεί στην ιστορία της βασιλικής οικογένειας.

Τι θα συμβεί όμως στον William και την Kate, όταν εκείνος γίνει βασιλιάς; Ο πρωτότοκος γιος του Κάρολου και της Diana θα αναλάβει καινούργιες αρμοδιότητες και οι τίτλοι του θα αλλάξουν εξαιτίας αυτού. Ο William αυτομάτως θα κληρονομήσει το δουκάτο της Κορνουάλης και θα γίνει Δούκας της Κορνουάλης. Επιπλέον εκείνος και η σύζυγός του αναμένεται να ονομαστούν πρίγκιπας και πριγκίπισσα της Ουαλίας.


ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ