Στο χρώμα του φασκόμηλου!


Ποιο είναι το χρώμα για τον τοίχο του σαλονιού ή της κρεβατοκάμαρας; Ποια είναι η απόχρωση των αξεσουάρ, ταπετσαρίας και διακοσμητικών αντικειμένων που είναι στη μόδα; Το sage, είναι η απάντηση! Πρόκειται για το αγαπημένο χρώμα των διακοσμητών σπιτιού, μία τάση που έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη χρονιά αλλά συνεχίζει!

Ποια είναι η απόχρωση sage ή καλύτερα το χρώμα του φασκόμηλου;
Πρόκειται πολύ απλά για το χρώμα που έχουν τα φύλλα του φασκόμηλου και θεωρείται μία ουδέτερη απόχρωση, κάτι ανάμεσα στο πράσινο και στο γκρι.

Τα θετικά του; Δεν είναι έντονο σαν χρώμα, θυμίζει άνοιξη αλλά ταιριάζει και με τον χειμώνα και με τους κατάλληλους συνδυασμούς γίνεται pop αλλά και vintage.

Το sage μπορεί να «βάψει» κάποιον τοίχο της κρεβατοκάμαράς σας ή της τραπεζαρίας σας, όπως άλλωστε και τα έπιπλα της κουζίνας. Μπορεί να γίνει μέρος της διακόσμησης, από μία παπλωματοθήκη ή μερικά μαξιλάρια πάνω στον καναπέ.

Το πράσινο του φασκόμηλου είναι… το νέο γκρι!
Πέρα από την χαλάρωση που δεδομένα προσφέρει, πρόκειται για φυσική απόχρωση, ενώ είναι ένας μπαλαντέρ της διακόσμησης, που μπορεί να τοποθετηθεί σε κάθε δωμάτιο! Ιδανικό για βάψιμο τοίχου αλλά και για τα έπιπλα ή τα διακοσμητικά αντικείμενα!

Στο σαλόνι
Το πράσινο του φασκόμηλου είναι μια ονομασία που καλύπτει μια γκάμα αποχρώσεων, από πιο παστέλ ή ανοιχτό μέχρι αρκετά μουντό. Προτιμήστε τις πιο απαλές αποχρώσεις, που είναι θαυμάσιες για το σαλόνι, χωρίς να το σκοτεινιάζουν.

Στο υπνοδωμάτιο
Στο υπνοδωμάτιο αυτό που θέλουμε είναι ένα χρώμα που εγγυάται την χαλάρωση. Όπως αυτό το διακριτικό sage, όπου πέρα από τον τοίχο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα κλινοσκεπάσματα ή στα έπιπλα.

Κουρτίνες
Αν θέλετε μία δραστική αλλαγή με μικρό κόστος, η αλλαγή κουρτινών είναι από τις πρώτες επιλογές. Οι πιο βαριές κουρτίνες σε αυτή την απόχρωση δίνουν ένα ζεστό ύφος, την ώρα που το ίδιο το χρώμα είναι διαχρονικό.

Μαξιλάρια και άλλα διακοσμητικά
Μπορείτε να υιοθετήσετε την απόχρωση sage στα διακοσμητικά μαξιλάρια σε ένα ή σε διακοσμητικά αντικείμενα, π.χ. βάζα, κηροπήγια, κ.λπ. αποδεικνύοντας περίτρανα, ότι αυτές οι αποχρώσεις μπορούν να δημιουργήσουν μια ευρεία γκάμα αποτελεσμάτων. Από ρομαντικό ή σκανδιναβικό μέχρι πιο κλασικό ύφος.

Έπιπλα
Ως χρώμα για έπιπλα είναι ιδιαίτερα classy και αν τα ίδια τα έπιπλα είναι αντίκες ή με λεπτομερή σχεδιασμό, οι αποχρώσεις του sage και του ανοιχτού πράσινου είναι ιδανικές. Ο συνδυασμός με το φυσικό ξύλο είναι πραγματικά εκπληκτικός. Μία ιδέα είναι να βάψετε μία βιβλιοθήκη ή ένα τραπεζάκι σε αυτή την απόχρωση δίνοντας μία φρέσκια νότα στον χώρο.

Aπό τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ