6 Δεκεμβρίου 2025

Τάρτα με τυρί κρέμα, γιαούρτι και φιστίκι Αιγίνης


Αυτή η δροσερή και ελαφριά τάρτα συνδυάζει την απαλή υφή του τυριού κρέμα και του γιαουρτιού με την τραγανή, αρωματική γεύση του φιστικιού Αιγίνης. Ένα τέλειο γλυκό για να κλείσετε ιδανικά κάθε γεύμα ή για ένα απογευματινό κέρασμα!

Τάρτα με τυρί κρέμα, γιαούρτι και φιστίκι Αιγίνης – Προετοιμασία

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος αναμονής στο ψυγείο: 2 ώρες
Μερίδες: 8

Υλικά:

Για τη βάση:

  • 200 γρ. μπισκότα digestive

  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για τη γέμιση:

  • 300 γρ. τυρί κρέμα

  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη

  • 1 βανιλίνη ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Για το γαρνίρισμα:

  • 80 γρ. φιστίκι Αιγίνης, χοντροκομμένο

  • Μέλι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Φτιάχνουμε τη βάση: Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα σε μια ταρτιέρα (διάμετρος 22-24 εκ.), πιέζοντας καλά στον πάτο και στα τοιχώματα. Βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για 15 λεπτά.

  2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε ένα μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα με το γιαούρτι, τη ζάχαρη άχνη, τη βανιλίνη και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να γίνει ένα λείο και ομοιόμορφο μείγμα.

  3. Συναρμολογούμε την τάρτα: Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στη βάση και την απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Πασπαλίζουμε από πάνω το φιστίκι Αιγίνης.

  4. Αφήνουμε στο ψυγείο: Τοποθετούμε την τάρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί.

  5. Σερβίρουμε: Γαρνίρουμε προαιρετικά με λίγο μέλι για επιπλέον άρωμα και γεύση.

Tips:

  • Μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες λεμονιού στη γέμιση για επιπλέον φρεσκάδα.

  • Αντικαταστήστε το φιστίκι Αιγίνης με αμύγδαλα ή καρύδια για μια διαφορετική εκδοχή.

  • Αν προτιμάτε πιο ελαφριά γεύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε light τυρί κρέμα και γιαούρτι.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ