Γνωριμία με το Ρωμαϊκό και Μεσαιωνικό Υδραγωγείο της Πάτρας


Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων για το έτος 2019, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 21 Απριλίου από τις 10:30 έως τις 12:30 στον αρχαιολογικό χώρο του Ρωμαϊκού και Μεσαιωνικού Υδραγωγείου θεματική περιήγηση με τίτλο: «Γνωριμία με το Ρωμαϊκό και Μεσαιωνικό Υδραγωγείο της Πάτρας».

Το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο αποτελούσε ένα μνημείο ήδη γνωστό, καθώς πολλά τμήματα κατά μήκος της διαδρομής του ήταν ανέκαθεν ορατά. Αντίθετα, η ύπαρξη ενός Υδραγωγείου της Μεσαιωνικής περιόδου ήταν παντελώς άγνωστη.

Η διάνοιξη της Μίνι Περιμετρικής Οδού, στάθηκε η αφορμή για αρχαιολογικές έρευνες μεγάλης κλίμακας, που εμπλούτισαν τις γνώσεις των αρχαιολόγων για το σύστημα ύδρευσης της Πάτρας διαχρονικά και έδωσε την δυνατότητα ανάδειξης των δυο αυτών σημαντικών μνημείων, που προστέθηκαν στον αρχαιολογικό χάρτη της πόλης.

Στη διάρκεια της δράσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των δυο μνημείων, τις συνθήκες αποκάλυψης τους, αλλά και τα μέτρα που ελήφθησαν για τη διατήρησή τους.

Η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο και η συμμετοχή στη δράση παρέχονται δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 στο τηλέφωνο 2610 275070 (εσωτ. 128).

Υπεύθυνη εκδήλωσης: Κωνσταντίνα Σούρα, Αρχαιολόγος.

Γνωριμία με το Ρωμαϊκό και Μεσαιωνικό Υδραγωγείο της Πάτρας

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ