Παπακώστα «εκ Μονμάρτης» εναντίον Ειδικών Φρουρών: Ως τι μιλάτε, ως «ξεβράκωτοι»;

Ιδιαίτερα ενοχλημένη η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, για τις βολές που δέχθηκε μετά την αναφορά της στα Εξάρχεια ως «Μονμάρτης».

Φωτιές άναψε η δήλωση της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα, ότι βλέπει τα Εξάρχεια ως «Μονμάρτη της Αθήνας».

Από την αντιπολίτευση ως και τους χρήστες του διαδικτύου η δήλωση της κυρίας Παπακώστα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Ανάμεσά τους και η ανακοίνωση των Ειδικών Φρουρών που ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θα συστήναμε… στην κυρία Υφυπουργό να μην επισκεφθεί την Μονμάρτη των Αθηνών χωρίς να έχει πάρει μαζί της ολόκληρη την Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης, διότι κινδυνεύει να τύχει της υποδοχής της Μαρίας Αντουανέτας ή των «μαγισσών του Σάλεμ» από τις μολότοφ της εμπροσθοφυλακής των Εξαρχείων».

Φαίνεται όμως ότι ο χαρακτηρισμός της ως «Μαρίας Αντουανέτας» εκνεύρισε την κυρία Παπακώστα που πέρασε στην αντεπίθεση, ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά» της αντιπαράθεσης.

Με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η κυρία Παπακώστα χαρακτηρίζει τους αντιδρώντες -μεταξύ των οποίων και οι Ειδικοί Φρουροί- ως «ξεβράκωτους» (σ.σ. sans cullotes, όρος που την περίοδο της Γαλλικής Επανάστασης αναφερόταν στους προερχόμενους από την εργατική τάξη).

Αναφέρει επί λέξει η κυρία Παπακώστα: «Όσοι θυμήθηκαν την Μαρία Αντουανέτα, ως τί μιλούν; Ως sans cullotes; Ανοιχτοί από παντού, δίχως αίσθηση της ευθύνης τους. Είναι δε και αφελείς. Στις άστοχες επιθέσεις τους εναρμονίζονται ακραίοι της Πειραιώς και του ΠΑΣΟΚ μαζί με τους παλιούς εμβληματικούς τους, που τους έφυγε η σημαία στα Ίμια. Όσο για το Αντουανέτα, ας ρωτήσουν τον καθρέφτη τους…».

Δείτε την ανάρτηση της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη:

 Η ανακοίνωση των Ειδικών Φρουρών

«Με αφορμή δήλωση της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, κύριας Κατερίνας Παπακώστα, το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α συναισθανόμενο τον ρόλο του, αλλά κυρίως την ανάγκη να εκφράσουμε την ανησυχία των συναδέλφων μας αστυνομικών, απέναντι σε κινδύνους που μπορεί να δημιουργούν ή να δημιουργήσουν στο μέλλον, αισθήματα άγνοιας κινδύνου ή επικίνδυνες αυταπάτες από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου μας, εκφράζουμε τα εξής:

Ο λόφος «Μονμάρτη» των Εξαρχείων κατά την Υφυπουργό κυρία Παπακώστα, αποτελεί για τους αστυνομικούς και τους πολίτες, τον «Γολγοθά» του καθημερινού πολέμου με το ποινικό έγκλημα και την τρομοκρατία, αφού τους έχει παραχωρηθεί άσυλο και έδαφος που αποτελεί άβατο για το νόμο και τη δικαιοσύνη. Οι εκατοντάδες τραυματίες και εγκαυματίες αστυνομικοί και πολίτες, οι τεράστιες καταστροφές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας στο άβατο και πέριξ του άβατου των Εξαρχείων, δεν προέκυψαν από πολιτισμικές δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις διανοουμένων, αλλά από ληστρικές επιθέσεις κακοποιών.

Θα συστήναμε σε κάθε αιθεροβάμονα πολιτικό ή πολίτη να επανέλθει στην τάξη, ιδιαίτερα στην κυρία Υφυπουργό να μην επισκεφθεί την Μονμάρτη των Αθηνών χωρίς να έχει πάρει μαζί της ολόκληρη την Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης, διότι κινδυνεύει να τύχει της υποδοχής της Μαρίας Αντουανέτας ή των «μαγισσών του Σάλεμ» από τις μολότοφ της εμπροσθοφυλακής των Εξαρχείων.

Τέλος, ζητούμε η κυρία Υφυπουργός να πάρει πίσω ή να ανασκευάσει την προκλητική δήλωση της, σεβόμενη τους εκατοντάδες τραυματίες και θύματα πολίτες και αστυνομικούς, που φαίνεται να τους αγνοεί και να τους περιφρονεί με διαδήλωση της».

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ