Παγκόσμια θλίψη: Τρομακτικές εικόνες από την φλεγόμενη Παναγία των Παρισίων – Live εικόνα (pics)


Σοκάρουν οι εικόνες από την φωτιά στην Παναγία των Παρισίων, το έμβλημα της Πόλης του Φωτός

Η μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει την εκκλησία έχει προκαλέσει παγκόσμιο σοκ και θλίψη. Χιλιάδες Παριζιάνοι παρακολουθούν με απόγνωση την πύρινη λαίλαπα να καταστρέφει το ιστορικό οικοδόμημα. Εξαιτίας της πυρκαγιάς το εντυπωσιακό βέλος, η κορυφή του κωδωνοστασίου της Παναγίας των Παρισίων, κατέρρευσε.

Εκπρόσωπος του καθεδρικού δήλωσε στο AFP ότι καίγεται όλος ο ξύλινος σκελετός του.

Οι φλόγες έφτασαν στη στέγη του καθεδρικού ναού, όπου υπήρχαν σκαλωσιές καθώς είναι σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης, και γρήγορα επεκτάθηκαν στο βέλος.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας. Στις φωτογραφίες φαίνεται ότι η φωτιά έχει εκδηλωθεί στα κωδωνοστάσια. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η φωτιά μπορεί να προκλήθηκε από τις εργασίες που γίνονται στην Παναγία των Παρισίων. Η αστυνομία θεωρεί πως πρόκειται για ατύχημα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο:

AP Photo/Thibault Camus

AP Photo/Thibault Camus

AP Photo/Thibault Camus

Μητσοτάκης για Παναγία των Παρισίων: Οι σκέψεις μας και οι προσευχές είναι απόψε με τον γαλλικό λαό

Έγραψε πριν από λίγο στο λογαριασμό του στο Twitter στα αγγλικά ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης για τη φλεγόμενη Παναγία των Παρισίων

«Οι εικόνες της Παναγίας των Παρισίων στις φλόγες είναι απολύτως αποκαρδιωτικό να τις βλέπεις. Η Παναγία των Παρισίων είναι ένα ιστορικό και θρησκευτικό αξιοθέατο του Παρισιού, της Γαλλίας και της Ευρώπης. Όλες μας οι σκέψεις και οι προσευχές είναι απόψε με τον Γαλλικό λαό», έγραψε πριν από λίγο στο λογαριασμό του στο Twitter στα αγγλικά ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης για τη φλεγόμενη Παναγία των Παρισίων.

Παναγία των Παρισίων: Σπαρακτικό μήνυμα του Μακρόν για την καταστροφική πυρκαγιά

Η Γαλλία πενθεί για την καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων και ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν επιχειρεί να εκφράσει τα συναισθήματα των συμπατριωτών του

Με ανάρτησή του στο twitter για τις δραματικές εξελίξεις στην Παναγία των Παρισίων ο Μακρόν εκφράζει τη θλίψη του για την καταστροφική πυρκαγιά στον εμβληματικό Καθεδρικό Ναό της γαλλικής πρωτεύουσας.

«Η Παναγία των Παρισίων στις φλόγες. Θλίβεται όλο το έθνος. Σκέφτομαι όλους τους καθολικούς και όλους τους Γάλλους. Όπως όλοι οι συμπατριώτες μας, θλίβομαι να βλέπω να καίγεται ένα κομμάτι μας” έγραψε ο Γάλλος πρόεδρος στην ανάρτησή του στο twitter.

Παναγία των Παρισίων – Μέρκελ: Στις φλογες ενα συμβολο του ευρωπαϊκού πολιτισμού μας

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι ο Καθεδρικός της Παναγίας των Παρισίων, που κατακαίγεται από γιγαντιαία φωτιά, είναι ένα «σύμβολο της Γαλλίας» και «του ευρωπαϊκού μας πολιτισμού».

«Αυτές οι φρικτές εικόνες της Παναγίας των Παρισίων να καίγεται μας πληγώνουν. Η Παναγία των Παρισίων είναι σύμβολο της Γαλλίας και του ευρωπαϊκού μας πολιτισμού Οι σκέψεις μας είναι με τους Γάλλους φίλους μας», ανέφερε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπεργκ.

«Η Παναγία των Παρισίων καίγεται και μαζί οι καρδιές μας. Οι σκέψεις μας είναι στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τους Γάλλους φίλους μας», ανέφερε με tweet ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Χάικο Μάας, εκφράζοντας τη στήριξή του στη Γαλλία για την τεράστια πυρκαγιά που κατακαίει τον Καθεδρικό της Παναγίας των Παρισίων, δηλώνοντας ότι πιστεύει ότι εκφράζει επίσης τις «καρδιές» όλων των Γερμανών.

Παναγία των Παρισίων: Την φρίκη του για τη φωτιά εκφράζει ο Τραμπ

Η Παναγία των Παρισίων φλέγεται και ο Ντόναλντ Τραμπ εκφράζει την φρίκη του για την καταστροφική πυρκαγιά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ προέτρεψε τις δυνάμεις να «δράσουν γρήγορα» προκειμένου η φωτιά στην Παναγία των Παρισίων να σβήσει.

«Πόσο φρικτό να βλέπει κανείς την γιγαντιαία πυρκαγιά στον Καθεδρικό της Παναγιάς των Παρισίων, ίσως πρέπει να χρησιμοποιήσουν ρίψεις νερού για να την σβήσουμε. Πρέπει να δράσουμε γρήγορα», είπε με tweet του ο Τραμπ.

Τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ έχουν διακόψει το πρόγραμμά τους, μεταδίδοντας την πυρκαγιά που κατακαίει τον ναό.

Παναγία των Παρισίων: Το αρχιτεκτονικό μνημείο

Η Παναγία των Παρισίων, γνωστή και ως Νοτρ Νταμ ντε Παρί ή απλούστερα Νοτρ Νταμ, είναι ο μητροπολιτικός Ρωμαιοκαθολικος ναός της πόλης του Παρισίου και αποτελεί ένα από τα πλέον θαυμαστά αρχιτεκτονικά μνημεία του λεγόμενου οξυκόρυφου ή γοτθικού ρυθμού.

Βρίσκεται στη νησίδα Ιλ ντε λα Σιτέ του ποταμού Σηκουάνα , στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας. Η κατασκευή του άρχισε το 1163 και τον θεμέλιο λίθο έθεσε ο Πάπας Αλέξανδρος ο Γ’ και ο Βασιλεύς Λουδοβίκος Ζ΄ της Γαλλιάς,.

Ο Ναός αποπερατώθηκε περί τα μέσα του 13 ου αιώνα. Το 1699 υπέστη ακρωτηριάσεις, με το δικαιολογητικό της επισκευής του. Τα πλέον άξια ιδιαίτερης προσοχής σημεία, που προκαλούν το θαυμασμό της αρχιτεκτονικής του ναού, είναι η υπέροχη πύλη με τον υπεράνω αυτής τεράστιο ρόδακα και τις δύο εκατέρωθεν αυτής πύλες, τα περίφημα γλυπτά, τα δύο κωδωνοστάσια ύψους 68 μ. καθώς και ο εσωτερικός διάκοσμος με τα έξοχης υαλογραφικής τέχνηςπαράθυρα.

Στις 2 Δεκεμβρίου στο Ναό αυτό στέφθηκε Αυτοκράτορας ο Ναπολέων ο Βοναπάρτης. Με κέντρο δράσης το ναό αυτόν συνέγραψε ο Βίκτωρ Ουγκό το γνωστό κλασσικό πλέον μυθιστόρημα με το τίτλο Παναγία των Παρισίων

Η είσοδος στον καθεδρικό γίνεται από τρεις πύλες που είναι στολισμένες με περίτεχνα γλυπτά. Επίσης σε μεσαιωνικές τοιχογραφίες αναπαρίσταται ο βίος της Παρθένου,η Δευτέρα Παρουσία και η ζωή της Αγίας Άννας. Πάνω από τις πύλες βρίσκεται η στοά των βασιλέων της Ιουδαίας και του Ισραήλ.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ