Κακοκαιρία: 11.000 κεραυνοί σε μία μόνο ημέρα – Στην Αττική οι 700


Τοπικές χαλαζοπτώσεις αλλά και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα καταγράφηκε στην Αττική κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, καθώς έπεσαν περίπου 700 κεραυνοί τη Δευτέρα, μόνο στην πρωτεύουσα.

Παράλληλα, τα ύψη βροχής έφθασαν τα 30 χιλιοστά, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το δίκτυο ανίχνευσης κεραυνών ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψε, από την αρχή της Δευτέρας έως τις 19:00, συνολικά περίπου 11.000 κεραυνούς στην Ελλάδα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας απόκινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Δείτε επίσης:

Master Chef: Χαμός στο αποψινό επεισόδιο! Ανατροπές, θυμός και οι υποψήφιοι προς αποχώρηση! (vid)

Παναγία των Παρισίων LIVE: Στις φλόγες ο ναός – Παγκόσμιο ΣΟΚ από την ανυπολόγιστη καταστροφή


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ