Παναγία των Παρισίων: “Βροχή” τα μηνύματα συμπαράστασης των Ελλήνων πολιτικών στους Γάλλους.


Στο μέγεθος της καταστροφής του γαλλικού συμβόλου αλλά και στο τι πραγματικά σημαίνει η Παναγία των Παρισίων για τον παγκόσμιο πολιτισμό στέκεται στα μηνύματά τους η ελληνική πολιτική ηγεσία.

Μηνύματα αλληλεγγύης στους Γάλλους και προς τον Πρόεδρο της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, στέλνουν ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί της Ελλάδας για την καταστροφική φωτιά στην Παναγία των Παρισίων.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα:

Οι εικόνες που παρακολουθούμε είναι απολύτως σπαρακτικές. Η Notre-Dame είναι ένα ιστορικό και θρησκευτικό ορόσημο του Παρισιού, της Γαλλίας και της Ευρώπης. Όλες οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τον γαλλικό λαό, έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στο twitter:

“Ανείπωτη θλίψη προκαλεί σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στο γαλλικό λαό, σε όλους μας, η τεράστια καταστροφή που υπέστη η Παναγία των Παρισίων” τονίζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά και προσθέτει:

“Ένα μνημείο μοναδικής τέχνης, αρχιτεκτονικής, γλυπτικής και ζωγραφικής, σύμβολο για τον παγκόσμιο πολιτισμό, συνδεδεμένο με εξαιρετικά σημαντικές στιγμές της γαλλικής και της ευρωπαϊκής ιστορίας χάνεται.

Η ζημιά για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά είναι ανυπολόγιστη.

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη αγωνία τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι γαλλικές δυνάμεις προκειμένου να περιορίσουν την καταστροφή.

Ευχόμαστε η φωτιά να ελεγχθεί και η απώλεια για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό να είναι η μικρότερη δυνατή”.

Μήνυμα – στήριξης στον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για την καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων έστειλε μέσω twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Δείτε την ανάρτηση:

Η Παναγία των Παρισίων ήταν και θα παραμείνει η δική μας κυρία. Όλοι μας στεκόμαστε δίπλα στους βουβούς από τη θλίψη Παριζιάνους.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ