Παναγία των Παρισίων: Η κόλαση επί της Γης – Εικόνες σοκ από drone


Όσοι είχαν την τύχη να την επισκεφτούν έχουν να λένε για το μεγαλείο της. Η Παναγιά των Παρισίων έκανε όλο τον κόσμο να δακρύσει απόψε

Επιβλητική αλλά και λιτή, ένα κόσμημα, ένας ναός συνυφασμένος με την ιστορία της Γαλλίας και όχι μόνο. Η Παναγία των Παρισίων, που οι μικροί αγάπησαν για τον Κουασιμόδο της και την Εσμεράλδα, παραδόθηκε το απόγευμα )της Μεγάλης Δευτέρας για τους καθολικούς) στις φλόγες. Και η εικόνα της να φλέγεται έφεραν στο μυαλό μια λέξη: κόλαση.

Οι εικόνες που κατέγραψε drone της αστυνομίας του Παρισιού από τη φλεγόμενη Παναγία των Παρισίων, μόνο σοκ προκαλούν. Σοκ για την καταστροφή, για την έκταση της πυρκαγιάς. Αν υπάρχει κόλαση, μάλλον έτσι θα μοιάζει. Παντού φωτιά, παντού καταστροφή.

Δείτε τις σοκαριστικές εικόνες από το drone

Η στιγμή που το κωδωνοστάσιο στην Παναγία των Παρισίων καταρρέει φλεγόμενο καταγράφηκε από τα δίκτυα όλου του κόσμου. Έκανε τους εκατοντάδες Παριζιάνους και τουρίστες που κοιτούσαν σαστισμένοι να βγάλουν κραυγές τρόμου.

Τα περίφημα βιτρό της Παναγίας των Παρισίων είναι κι αυτά θύματα της φωτιάς. Μιας φωτιάς που κανείς δεν ξέρει πως ξεκίνησε. Μόνο ότι κατέστρεψε έναν από τους πιο ιστορικούς ναούς του κόσμου. Την Παναγιά των Παρισίων που άντεξε πολέμους, «έστρεψε» αυτοκράτορες, έζησε επαναστάσεις και ξανά πολέμους, για να μείνει πάντα όρθια, σαν άγρυπνος φρουρός του Παρισιού.

Ο άγρυπνος φρουρός φαίνεται πως άντεξε. Αλλά είναι πια λαβωμένος βαθιά. Ας ελπίσουμε, όχι ανεπανόρθωτα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ