Σοβαρό ζήτημα με Παππά «βλέπει» η Νέα Δημοκρατία μετά τη συνέντευξη Τσίπρα


Φυσικά και η συνέντευξη Τσίπρα στον ΑΝΤ1 δεν έμεινε ασχολίαστη από τη Νέα Δημοκρατία. Ούτε πέρασε απαρατήρητη στην οδό Πειραιώς, όπως περιπαικτικά και κατά λεκτική υπερβολή ανέφερε η ανακοίνωση-αντίδραση της ΝΔ.

Τουναντίον, στο «γαλάζιο» επιτελείο έχουν βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για τη στάση του πρωθυπουργού. Όπως ότι στη Νέα Δημοκρατία δεν έχουν πειστεί ακόμη απόλυτα ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είπε πως τούτο αποτελεί στρατηγική επιλογή του. Τσίπρας: “Όσο είμαι εγώ πρωθυπουργός, το αφορολόγητο δεν θα μειωθεί”!

Ή ότι πλέον υπάρχει σοβαρό ζήτημα με τον Νίκο Παππά, τον οποίο ο πρωθυπουργός απέφυγε να καλύψει για την υπόθεση Πετσίτη και απλώς προσπέρασε την αναφορά στο όνομά του. Μια υπόθεση για την οποία ούτως ή άλλως η Νέα Δημοκρατία ανεβάζει τους τόνους κι εξακολουθεί να ζητάει απαντήσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας πλέον ανοιχτά ότι ο Μανώλης Πετσίτης λειτουργούσε ως «ταμίας» του Μαξίμου.

«Σε 40 μέρες, ο κ. Τσίπρας θα πάρει στις κάλπες την απάντηση που πρέπει», είναι η φράση που συνοψίζει την απάντηση της ΝΔ σε όσα είπε ο πρωθυπουργός στην τηλεοπτική του συνέντευξη. Είναι, όμως, και η λογική που ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία στο δρόμο προς τις εκλογές, ακόμη κι αν πράγματι ο κ. Τσίπρας αποφασίσει να εξαντλήσει την τετραετία και στις 26 Μαΐου στηθούν κάλπες μόνο για το Ευρωκοινοβούλιο και την Αυτοδιοίκηση.

Ο πήχης που έχει βάλει, άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μια ευρεία και καθαρή νίκη στις ευρωεκλογές και η επικράτηση των «γαλάζιων» υποψηφίων στις 13 περιφέρειες και τουλάχιστον τους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας. Ακριβώς για να υποστηρίξει ότι σε μια τέτοια περίπτωση η κυβέρνηση δεν έχει πλέον τη λαϊκή νομιμοποίηση και για να πιέσει τον κ. Τσίπρα να πάρει αποφάσεις το συντομότερο δυνατόν, την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης στέλνει το μήνυμα ότι οι αγορές έχουν ήδη προεξοφλήσει την πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα και την επιστροφή στην κανονικότητα μέσα από αυτήν.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ