Εκλογές 2019: Αλλάζει αφήγημα ενόψει ευρωεκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ


Το προεκλογικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές ξεδίπλωσε χθες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την διάρκεια της συνέντευξης του στον ΑΝΤ1, προβάλλοντας κυρίως το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης καθώς και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε μάλιστα στο ότι όσο είναι αυτός πρωθυπουργός δεν πρόκειται να μειωθεί το αφορολόγητο ενώ για μια ακόμη φορά υπενθύμισε τα θετικά μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνησή του για όσους βρέθηκαν στο όριο της φτώχειας.

Πάντως παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός είπε ότι θα πάει σε εθνικές εκλογές στην λήξη της τετραετίας, συνδέοντάς τες με την επαναφορά της χώρας στην κανονικότητα, οι απαντήσεις του σε πολλά ερωτήματα είχαν έντονα το στοιχείο της επόμενης μέρας των εθνικών εκλογών. Τσίπρας: “Όσο είμαι εγώ πρωθυπουργός, το αφορολόγητο δεν θα μειωθεί”!

Ακόμα, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε να έχει μετατοπιστεί από το αρχικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, αφήγημα που μιλούσε για την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, παρουσιάζοντας ένα πιο ελληνοκεντρικό σχέδιο και για τις κάλπες της 26ης Μαΐου.

Η μετατόπιση αυτή θεωρήθηκε αναγκαία από το Μέγαρο Μαξίμου καθώς η αρχική επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές έμοιαζε αδύναμη και δεν είχε την απήχηση που προσδοκούσαν στον μέσο πολίτη. Ιδιαίτερα από την στιγμή που η ΝΔ εμφανίστηκε να δίνει στις ευρωεκλογές δημοψηφισματικό χαρακτήρα.

Μετά από συσκέψεις που έγιναν στην Κουμουνδούρου αποφασίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας να αναλάβει την προεκλογική καμπάνια με περιοδείες σε όλη την χώρα ενώ παράλληλα με το αφήγημα για τις ευρωεκλογές να προβάλλεται και το έργο της κυβέρνησης αλλά και τους σχεδιασμούς της για την επόμενη μέρα.

Έτσι αποφασίστηκε ο πρωθυπουργός να βρεθεί σήμερα στην Κοζάνη όπου θα έχει συναντήσεις με τους αγροτικούς συνεταιρισμούς στο Βελβεντό και θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη θα πάει στην Καλαμάτα και το Σάββατο θα βρεθεί στην Πάτρα. Μετά την Μεγάλη Δευτέρα όπου αναμένεται να γίνει η εκδήλωση για το ψηφοδέλτιο της ευρωβουλής του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στην Κρήτη.

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε πάντως χθες και για το θέμα Πετσίτη αλλά και για το σκάνδαλο της Novartis λέγοντας ότι η υπόθεση Πετσίτη δεν είναι σκάνδαλο, καθώς από πουθενά δεν προκύπτει κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, ενώ για την Novartis επικαλέστηκε την έρευνα του FBI  επιμένοντας ότι πρόκειται για ένα μεγάλο σκάνδαλο το οποίο ερευνά η δικαιοσύνη.

Επεσήμανε μάλιστα ότι η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ έχουν μετατοπιστεί από το αρχικό τους αφήγημα περί σκευωρίας στο ότι τα τυχόν αδικήματα έχουν παραγραφεί. Απαντώντας ακόμα στο ερώτημα ποιος θα ζητήσει συγνώμη από τον Παναγιώτη Πικραμμένο για την ταλαιπωρία του στην υπόθεση της Novartis, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι αυτός που πρέπει να ζητήσει συγνώμη καθώς ο νόμος περί ευθύνης υπουργών που έφτιαξε δίνει την δυνατότητα στην δικαιοσύνη να παραπέμπει πολιτικούς μόνο με την αναφορά τους ονόματος τους σε κάποια υπόθεση.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ