Παναγία των Παρισίων: Ο δακρυσμένος Κουασιμόδος – Τα σκίτσα που καθηλώνουν

Συγκλονισμένος όλος ο κόσμος, γονατίζει από θλίψη για την καταστροφική φωτιά στην Παναγία των Παρισίων. Τα social media έχουν κατακλυστεί από σκίτσα που συγκλονίζουν

Πρωταγωνιστές ο Κουασιμόδος, η Εσμεράλδα και τα αγάλματα – φύλακες της Notre Dame.

Σκίτσα αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής σε έναν από τους πιο επιβλητικούς και πιο ιστορικούς Ναούς της Ευρώπης. Η Παναγία των Παρισίων δεν είναι ένας απλός καθεδρικός ναός. Είναι η ιστορία του Παρισιού. Είναι, μαζί με τον Πύργο του Άιφελ και την Αψίδα του Θριάμβου, το ίδιο το Παρίσι.

Η Notre Dame ήταν η έμπνευση για τον Βίκτορ Ουγκώ, για την ιστορία του Κουασιμόδου και της Εσμεράλδας, για το «παραμύθι» που μεγάλωσε γενιές και γενιές.

Διαβάστε και αυτό: Τα πρωτοσέλιδα της θλίψης για τη Notre Dame

Ο Κουασιμόδος αγκαλιάζει την Παναγιά των Παρισίων και δάκρυα τρέχουν από τα μάτια του για την καταστροφή. Δάκρυα που δεν είναι δυνατόν να σώσουν τον ιστορικό ναό. Τα γκαργκόιλ (gargoyle), τα τρομακτικά πλάσματα που «προφυλάσσουν» την Παναγιά των Παρισίων, θρηνούν κι εκείνα.

Η Εσμεράλδα, η πρωταγωνίστρια του Βίκτωρος Ουγκό, προσεύχεται να σωθεί η Παναγιά των Παρισίων. Η «καρδιά» του Παρισιού, που φλέγεται.

View this post on Instagram

. . #notredame

A post shared by Cristina Correa Freile (@dibujosdecristina) on

View this post on Instagram

Qui crolla il tempo delle cattedrali La pietra sarà Dura come la realtà . . . . . #notredame #paris #parigi #notredamedeparis #parigi #notre #dame #france #francia #incendio #fire #gobbo #canadair #music #musical #film #show #fumetti #vignetta #comic #draw #drawing #art #tribute #honor

A post shared by Sogni Lucidi Comics (@sogni_lucidi_comics) on

View this post on Instagram

So sorry to hear about #NotreDame

A post shared by Amandeep Singh (@inkquisitive) on

View this post on Instagram

Reviens! rappelez-vous ce que votre histoire nous a raconté et si vous tombez devant vous un jour, récupérez votre foi et recommencez. ⛪ #notredame #laforce #paris #coração #le #france #la #ny #rome #milan #berlin #life #love #instagran #heart #coração @magno.g.cabral

A post shared by Magno Gomes Cabral (@magno.g.cabral) on

View this post on Instagram

#tears for #notredame I ❤️Paris (by Pachi Idigoras)

A post shared by Luis Fernando (@lfmzurita) on

View this post on Instagram

Au feu les pompiers v’la cathédrale qui brûle. Au feu les pompiers v’la la cathédrale brûlé… _ #illustration #drawing #dessin #doodle #notredame #notredameparis #paris

A post shared by Catherine Dousdebes (@pizza_hawaiiana) on

Η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας (15.04.2019) στην Παναγιά των Παρισίων τέθηκε υπό έλεγχο 8,5 ώρες μετά το ξέσπασμά της και αφού είχε καταστρέψει ολοσχερώς την οροφή του Ναού και είχε προκαλέσει την κατάρρευση του κωδωνοστασίου. Παναγία των Παρισίων: Εικόνες σοκ μέσα από τον Καθεδρικό – Υπό έλεγχο…

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην Παναγιά των Παρισίων. Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μπριζίτ, μπήκε στο εσωτερικό της εκκλησίας τα ξημερώματα για να δει από κοντά την καταστροφή.

Με τη φωνή του να «σπάει» από τη συγκίνηση, ο πρόεδρος της Γαλλίας υποσχέθηκε ότι θα ξεκινήσει εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για να ανοικοδομηθεί ξανά η Παναγία των Παρισίων.

«Θα ανοικοδομήσουμε την Παναγία των Παρισίων μαζί», υποσχέθηκε ο Εμανουέλ Μακρόν. «Η Notre Dame είναι η ιστορία μας, η λογοτεχνία μας, μέρος της ψυχής μας, ο τόπος όπου βιώσαμε όλα τα μεγάλα γεγονότα, τις επιδημίες, τους πολέμους, τις απελευθερώσεις μας, είναι το επίκεντρο των ζωών μας», είπε ο Μακρόν σε δηλώσεις του μπροστά από την Παναγιά των Παρισίων, όταν ακόμη οι φλόγες δεν είχαν σβήσει.

«Η Παναγία των Παρισίων φλέγεται και συναισθάνομαι τη θλίψη, το τρέμουλο που νιώθουν τόσοι πολλοί Γάλλοι. Αλλά απόψε, θα ήθελα επίσης να μιλήσω για την ελπίδα», πρόσθεσε, αναγγέλλοντας την έναρξη μιας εκστρατείας συγκέντρωσης κεφαλαίων για την ανοικοδόμηση του καθεδρικού ναού.

«Ας είμαστε υπερήφανοι, διότι οικοδομήσαμε αυτόν τον καθεδρικό πριν από 800 χρόνια και πλέον και, διαμέσου των αιώνων, τον μεγαλώσαμε και τον βελτιώσαμε. Λέω λοιπόν επίσημα απόψε: θα τον ανοικοδομήσουμε μαζί», συμπλήρωσε ο Μακρόν απευθύνοντας έκκληση να συμμετάσχουν «τα μεγαλύτερα ταλέντα» εντός και «πολύ πέραν των συνόρων μας».

«Οι επόμενες ώρες θα είναι δύσκολες», είπε ο Μακρόν, αποτίνοντας φόρο τιμής στον «καθεδρικό όλων των Γάλλων, ακόμη κι αυτών που δεν έχουν έρθει ποτέ».

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ