Αυτά τα μπισκότα είναι η απόλυτη απόλαυση για τους λάτρεις του φυστικιού! Τραγανά απ’ έξω και γεμάτα βελούδινη, αρωματική κρέμα φυστίκι Αιγίνης στο εσωτερικό τους, αποτελούν ένα εκλεπτυσμένο γλύκισμα που ξεχωρίζει από τα συνηθισμένα.
Μπισκότα με λαχταριστή κρέμα φυστίκι – Χρόνος προετοιμασίας
-
Προετοιμασία: 25 λεπτά
-
Ψήσιμο: 12-15 λεπτά
-
Συνολικός χρόνος: 40 λεπτά
Υλικά
Για τα μπισκότα:
-
120 γρ. βούτυρο (μαλακό)
-
100 γρ. ζάχαρη άχνη
-
1 αυγό
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
Μια πρέζα αλάτι
Για την κρέμα φυστίκι Αιγίνης:
-
150 γρ. πάστα φυστίκι Αιγίνης*
-
50 γρ. λευκή σοκολάτα (λιωμένη)
-
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
-
1-2 κ.σ. γάλα (αν χρειαστεί για υφή)
Εκτέλεση
1. Παρασκευή των μπισκότων:
-
Χτύπα το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν.
-
Πρόσθεσε το αυγό και τη βανίλια, ανακατεύοντας καλά.
-
Ρίξε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. Ζύμωσε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
-
Τύλιξε σε μεμβράνη και βάλε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
-
Προθέρμανε τον φούρνο στους 175°C.
-
Άνοιξε τη ζύμη και κόψε μπισκότα σε στρογγυλό ή οποιοδήποτε σχήμα.
-
Ψήσε για 12-15 λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Άφησέ τα να κρυώσουν εντελώς.
2. Προετοιμασία κρέμας φυστίκι Αιγίνης:
-
Σε μπολ, ανάμειξε την πάστα φυστίκι με τη λιωμένη λευκή σοκολάτα.
-
Αν χρειάζεται πιο μαλακή υφή, πρόσθεσε λίγο γάλα.
-
Δοκίμασε και αν θέλεις περισσότερη γλύκα, πρόσθεσε λίγη άχνη ζάχαρη.
3. Συναρμολόγηση:
-
Πάρε ένα μπισκότο, άπλωσε λίγη κρέμα φυστίκι Αιγίνης και κάλυψέ το με ένα δεύτερο.
-
Επανάλαβε για όλα τα μπισκότα.
Tips
-
Η πάστα φυστικιού πρέπει να είναι 100% φυστίκι Αιγίνης, όχι με πρόσθετα έλαια.
-
Αν θέλεις πιο τραγανή υφή, άσε τα μπισκότα λίγο παραπάνω στο φούρνο, αλλά πρόσεξε να μην σκληρύνουν υπερβολικά.
-
Μπορείς να τα φυλάξεις σε αεροστεγές δοχείο για έως και 5 ημέρες.
- Θα τη βρείτε σε επιλεγμένα super market μέσα σε βαζάκια