Κατσαφάδος: Το νομοσχέδιο για τις επενδύσεις έχει προχειρότητες και ασάφειες


 “Η χώρα χρειάζεται μια Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, όχι όμως με την προχειρότητα και τον ερασιτεχνισμό που τη νομοθετεί η Κυβέρνηση” τόνισε μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Α’ Πειραιώς και νήσων Κώστας Κατσαφάδος, μιλώντας ως εισηγητής της ΝΔ, στο νομοσχέδιο του Υπ. Ανάπτυξης «Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και προσέλκυση Στρατηγικών Επενδύσεων και άλλες διατάξεις». 

«ΣΥΡΙΖΑ και Ανάπτυξη, ΣΥΡΙΖΑ και Επενδύσεις, είναι έννοιες ασύμβατες» επεσήμανε, ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων και αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Κατσαφάδος.

Όπως υπογράμμισε, “οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αντί να μειώνονται,
αυξάνονται, ξεπερνώντας πλέον τα 2,1 δισ. ευρώ. Παρότι η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί να μηδενίσει αυτές τις οφειλές, αρχικά ως τον Αύγουστο του 2018, και μεταγενέστερα στο τέλος του 2018. Τα χρέη των ιδιωτών προς το κράτος έχουν διογκωθεί, οι προβλέψεις της κυβέρνησης σε σχέση με την Ανάπτυξη για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά πέφτουν έξω. Σε σχέση με τον δείκτη, που μετρά την αναλογία επενδύσεων ως προς το ΑΕΠ, η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση της Ευρώπης και μάλιστα με τεράστια διαφορά σε σχέση με τον μέσο όρο της Ε.Ε., ενώ στην 23 η θέση βρίσκεται σε σχέση με την απορρόφηση του ΕΣΠΑ”.

Ο κ. Κατσαφάδος κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ, πως δεν εκμεταλλεύεται τους πόρους και τα μέσα που δίνει η Ε.Ε για την τόνωση της ιδιωτικής οικονομίας, αλλά την έχει καθηλώσει, τόσο με την τεράστια φορολόγηση, όσο και με τις ιδεοληψίες γύρω από το επιχειρείν.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο είπε, “ότι λείπει ένα σαφές οργανόγραμμα, λείπουν οι ελάχιστες προδιαγραφές που θα πρέπει να έχουν τα στελέχη που θα επανδρώσουν τις θέσεις Δ.Σ. και διευθυντικών στελεχών, οι ευθύνες των στελεχών των διευθυντικών θέσεων, μια σαφής περιγραφή συνεργασίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας με τα υφιστάμενα συστημικά και μη Τραπεζικά Ιδρύματα”.

Οπως εξήγησε ο κ. Κατσαφάδος :”Αντί αυτών, δημιουργείται ένα παντοδύναμο ΔΣ που ορίζεται με αμφίβολα κριτήρια, το οποίο θα καθορίζει τα πάντα, δεσμεύοντας και τις επόμενες κυβερνήσεις”.

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ για τρόπο προσλήψεων

«Γιατί οι προσλήψεις δεν γίνονται με κάποια διαδικασία αξιοκρατική;

Γιατί δεν γίνονται μέσω ΑΣΕΠ; Έχουμε ένα ΔΣ, το οποίο θα ορίζει τη μοίρα και την τύχη της συγκεκριμένης Αναπτυξιακής Τράπεζας, η οποία θα διαχειρίζεται και θα μοχλεύει τα χρήματα της Ε.Ε, το οποίο θα δίνει αναφορά επι της ουσίας μόνο στον εαυτό του και στον εκάστοτε Υπουργό» είπε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε:

«Δυστυχώς φοβάμαι ότι δεν θα αποφύγουμε να εργαλειοποιηθεί αυτός ο νεοσύστατος οργανισμός στα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ που μας έχει μάθει μέχρι σήμερα: ρουσφέτια, κομματικές τοποθετήσεις, εξυπηρετήσεις ημετέρων».

O βουλευτής σημείωσε πως θα έπρεπε να γίνεται ειδική μνεία για την τόνωση και την προώθηση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που αποτελούν το 87% της ελληνικής οικονομίας.

Αναφερόμενος στο κομμάτι των επενδύσεων σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει μείωση των ορίων ένταξης, προκειμένου να συμπεριληφθούν περισσότερα επενδυτικά σχέδια, καθώς και η πρόβλεψη για μικρότερα έργα, μεγάλης προστιθέμενης αξίας με δυνατότητες υπεραπόδοσης.

Καταλήγοντας, σημείωσε: «Φέρνετε, με τόσες ασάφειες αυτό το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, μετά από 4,5 σχεδόν χρόνια που είσαστε στην εξουσία, παραμονή των εκλογών. Αυτό δείχνει και την προτεραιότητα την οποία δίνετε στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις, αλλά και την λογική να μπορέσετε να το εργαλειοποιηθείτε και να υποθηκεύεστε το αύριο της Ανάπτυξης και για τις επόμενες κυβερνήσεις».

Τέλος, πρόσθεσε: «Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα για τους Έλληνες τους σήμερα, να είμαστε ουραγοί στην Ανάπτυξη, στα Ευρωπαϊκά προγράμματα, σε ένα μέλλον καλύτερο».

Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Χρειάζεστε ένα δάνειο για να πληρώσετε λογαριασμό; ή χρειάζεστε χρήματα για να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση επικοινωνήστε μαζί μας καθώς δίνουμε δάνειο τόσο χαμηλό όσο το επιτόκιο 2% δίνουμε επίσης το δάνειο για μεγάλο χρονικό διάστημα για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected] ή του αριθμού μας whatsapp:+393924698291

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ