Ουκρανία: Τεράστιο προβάδισμα Ζελένσκι σε δημοσκόπηση

Αδιαφιλονίκητο φαβορί για την προεδρία είναι ο Βλάντιμιρ Ζελένσκι. Ο κωμικός ηθοποιός προηγείται με 48,8% του Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος συγκεντρώνει μόλις 17%, σύμφωνα με δημοσκόπηση!

Πέντε ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 21 Απριλίου, ο υποψήφιος για την προεδρία της Ουκρανίας κωμικός ηθοποιός Βλαντίμιρ Ζελένσκι συγκεντρώνει ποσοστό 48,8% , σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα.

Ο νυν πρόεδρος και αντίπαλός του στον δεύτερο γύρο Πέτρο Ποροσένκο συγκεντρώνει ποσοστό 17% .

Το 1,6% δήλωσε ότι θα πήγαινε να ψηφίσει, αλλά θα κατέστρεφε το ψηφοδέλτιο , 17,9% δήλωσαν ότι ακόμη δεν έχουν αποφασίσει ποιόν θα ψηφίσουν, το 8,8% δεν απάντησε στα ερωτήματα , ενώ το 6,3% δήλωσε ότι δεν θα πάει να ψηφίσει.

Παράλληλα μεταξύ εκείνων, που θα πάνε να ψηφίσουν κι έχουν αποφασίσει ποιον θα ψηφίσουν, το 72,2% δήλωσε ότι θα ψήφιζε υπέρ του Βλαντίμιρ Ζελένσκι και το 25,4% υπέρ του Πέτρο Ποροσένκο , ενώ 2,4% θ0α πάνε να ψηφίσουν αλλά θα κατέστρεφαν το ψηφοδέλτιο. Ζελένσκι με διαφορά και στην παράσταση νίκης

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από 9-14 Απριλίου σε δείγμα 2.004 ατόμων ηλικίας άνω των 18 ετών, σε 129 σημεία στην επικράτεια της Ουκρανίας.

Στο ερώτημα, ποιος κατά την άποψη σας θα είναι ο νικητής των εκλογών , η πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα είναι ο Ζελένσκι (57,2%) ενώ το 14,1% ότι θα είναι ο Ποροσένκο. Επιπλέον σε ποσοστό 28,7% οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη ή αρνήθηκαν να απαντήσουν.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ