Παναγία των Παρισίων: Γάλλοι Μουσουλμάνοι ζητούν να συνδράμουν στην ανοικοδόμηση της Νοτρ Νταμ


Το Συμβούλιο Μουσουλμανικής Πίστης της Γαλλίας και ο μουφτής του Τεμένους της Λυών κάλεσαν σήμερα τους Μουσουλμάνους της Γαλλίας «να εκφράσουν τη αλληλεγγύη τους» και «να συμμετάσχουν στην οικονομική προσπάθεια» για την ανοικοδόμηση της Νοτρ Νταμ.

Το Συμβούλιο «καλεί τους μουσουλμάνους της Γαλλίας να συμμετάσχουν στην οικονομική εκστρατεία για την ανοικοδόμηση του αρχιτεκτονικού αριστουργήματος που δοξάζει την χώρα μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση στην οποία εκφράζεται «η απέραντη θλίψη» και «η αλληλεγγύη και η αδελφοσύνη του (Συμβουλίου) προς τους χριστιανούς ολόκληρου του κόσμου».

Ο καθεδρικός ναός είναι «το σύμβολο του χριστιανισμού, τόπος λατρείας του καθολικισμού, κόσμημα του Παρισιού, καρδιά της Ιστορίας της Γαλλίας και μνημείο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας».

«Σήμερα είμαστε αλληλέγγυοι προς την χώρα μας και καλούμε τους μουσουλμάνους της Γαλλίας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους συμμετέχοντας ενεργά στην εθνική εκστρατεία αλληλεγγύης που θα ξεκινήσει για την εξεύρεση των μέσων ανοικοδόμησης αυτού του ιστορικού μνημείου της χώρας μας, αυτού του τόπου προσευχής του τόσο πολύτιμου για τους αδελφούς μας χριστιανούς», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο μουφτής του Τεμένους της Λυών και πρόεδρος του Συμβουλίου των Τεμενών του Ροδανού Καμέλ Καμπτάν, τονίζοντας ότι «οι μουσουλμάνοι της περιοχής μας είναι συγκλονισμένοι όσο και οι συμπατριώτες μας από την καταστροφή».

«Η Παναγία των Παρισίων, πέραν του χώρου λατρείας, είναι η ψυχή της χώρας μας. Σε αυτόν τον χώρο έχουν έλθει οι Γάλλοι για να γιορτάσουν τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της Ιστορίας τους», αναφέρει.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ