Παναγία των Παρισίων: Χορός εκατομμυρίων για να σταθεί “όρθια” ξανά.

Οι δωρεές από βιομηχανικούς ομίλους και πλoύσιες οικογένειες της Γαλλίας, με σκοπό να ανοικοδομηθεί η Παναγία των Παρισίων, ξεπερνούν τα 600 εκατομμύρια ευρώ!

Η καταστροφή που υπέστη η Παναγία των Παρισίων, το κόσμημα της γοτθικής αρχιτεκτονικής και σύμβολο του Παρισιού, έχει προκαλέσει πρωτοφανή δυναμική αλληλεγγύης.Λεφτά… αβέρτα για την Παναγία των Παρισίων

Οι δωρεές από μεγάλους βιομηχανικούς ομίλους και πλoύσιες οικογένειες της Γαλλίας για τη χρηματοδότηση του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων ξεπερνούν ήδη τα 600 εκατομμύρια ευρώ. Παναγία των Παρισίων: Τι έχει μείνει απ’ τη φωτιά! [pics, video]

Η οικογένεια που έχει κληρονομήσει τη L’Oreal, οι Μπετανκούρ-Μεγέρ, μαζί με τον παγκόσμιο κολοσσό καλλυντικών ανακοίνωσαν σήμερα δωρεά συνολικού ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ στα οποία προστίθενται τα 200 εκατομμύρια της οικογένειας Αρνό και του ομίλου της LVMH.

Αλλά και τα 100 εκατομμύρια που υποσχέθηκαν αντίστοιχα ο πετρελαϊκός όμιλος Total και η οικογένεια Πινό, ιδιοκτήτρια του ομίλου Kering.

Ο επιχειρηματίας Μαρκ Λαντρέ ντε Λασαριέρ (Firmalac) θα συνδράμει με δωρεά 10 εκατομμυρίων ευρώ για την «αποκατάσταση του βέλους» και η οικογένεια Μπουίγκ του ομώνυμου ομίλου τηλεπικοινωνιών θα δώσει επίσης 10 εκατομμύρια ευρώ.

Βέβαια, το να γίνει η Νοτρ Νταμ όπως ήταν πριν την καταστροφική πυρκαγιά, είναι κάτι που θα χρειαστεί δεκαετίες…

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ