Σαλαμάνκα, μια πόλη σπάνιας ομορφιάς (pic)


Η Σαλαμάνκα βρίσκεται στην δυτική Ισπανία και αποτελεί ένα ζωντανό μουσείο που περιμένει τον επισκέπτη να περιηγηθεί σε κάθε γωνιά του.

Τα επιβλητικά μπαρόκ κτίρια, με το πέρασμα του χρόνου έχουν αποκτήσει ένα χαρακτηριστικό χρυσίζον χρώμα χαρίζοντάς της τον τίτλο της «χρυσής πόλης». Έχει έντονη νυχτερινή ζωή και μεγάλο φοιτητικό πληθυσμό, ενώ ολόκληρο το ιστορικό της κέντρο έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Σπίτι των Κοχυλιών, που στεγάζει σήμερα τη δημόσια βιβλιοθήκη της πόλης. Χτίστηκε στα τέλη του 15ου αιώνα και πήρε το όνομά του από τα περίπου 300 κοχύλια που κοσμούν την πρόσοψή του.

Ο νέος καθεδρικός της πόλης που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα φιλοξενεί δύο ιδιαίτερες φιγούρες, ένα δράκο που κρατάει παγωτό χωνάκι κι έναν αστροναύτη. Παρά τα διάφορα σενάρια περί της προέλευσης τους και το μυστήριο που είχε δημιουργηθεί γύρω από αυτό, στην πραγματικότητα οι φιγούρες αποτελούν προσθήκες μετά τη συντήρηση του ναού το 1992.

Το πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκας αποτελούσε ένα από τα σημαντικότερα ακαδημαϊκά κέντρα της Ευρώπης ενώ στην πρόσοψή του βρίσκεται ένας κρυμμένος βάτραχος πάνω σε μια νεκροκεφαλή, που η τοπική παράδοση λέει πως φέρνει καλή τύχη.

Η πλατεία Μαγιόρ του 18ου αιώνα αποτελεί ένα μπαρόκ στολίδι, αποτελούσε παλαιότερα χώρο διεξαγωγής ταυρομαχιών και ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει τη γαστρονομική κουλτούρα της πόλης σε κάποιο από τα τοπικά εστιατόρια.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ