6 Δεκεμβρίου 2025

Μους σοκολάτας με φράουλες και τραγανή βάση μπισκότου


Αυτό το γλυκό συνδυάζει την πλούσια γεύση της σοκολάτας με τη φρεσκάδα της φράουλας, πάνω σε μια τραγανή βάση από μπισκότα. Ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο που δεν απαιτεί φούρνο και σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις!

Χρόνος προετοιμασίας:

 30 λεπτά προετοιμασία + 2 ώρες ψύξη

Υλικά (για 6 μερίδες)

Για τη βάση:

  • 200 γρ. μπισκότα digestive

  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για τη μους σοκολάτας:

  • 200 γρ. κουβερτούρα (70% κακάο)

  • 300 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

  • 1 βανιλίνη ή 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη:

  • 300 γρ. φράουλες, φρέσκες, κομμένες στη μέση

  • Λίγα φύλλα δυόσμου (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Βάση:

    • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι ή με πλάστη.

    • Ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.

    • Πιέζουμε το μείγμα σε φορμάκια ή ποτήρια, σχηματίζοντας μια συμπαγή βάση. Βάζουμε στο ψυγείο.

  2. Μους σοκολάτας:

    • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων και την αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία.

    • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και την άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί.

    • Ενσωματώνουμε τη σοκολάτα απαλά με σπάτουλα.

    • Μοιράζουμε πάνω από τις βάσεις μπισκότου και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

  3. Σερβίρισμα:

    • Τοποθετούμε τις φράουλες στην κορυφή της μους πριν το σερβίρισμα.

    • Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις λίγο λικέρ φράουλας ή Grand Marnier στη σοκολάτα για αρωματική ένταση.

  • Αντί για φράουλες, δοκίμασε βατόμουρα ή σμέουρα για εναλλακτική εκδοχή.

  • Για πιο έντονη σοκολατένια γεύση, χρησιμοποίησε 2 ειδών σοκολάτα: γάλακτος και υγείας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ