5 Δεκεμβρίου 2025

Μεσογειακή πίτσα με φέτα, ελιές & ντοματίνια


Η μεσογειακή κουζίνα φημίζεται για τα φρέσκα, αρωματικά υλικά της. Αυτή η πίτσα συνδυάζει το αφράτο σπιτικό ζυμάρι με ζουμερά ντοματίνια, πικάντικες ελιές, αρωματική ρίγανη και κρεμώδη φέτα, δημιουργώντας ένα γεύμα ισορροπημένο και γεμάτο γεύση.

Μεσογειακή πίτσα – Χρόνος προετοιμασίας

20 λεπτά προετοιμασία + 1 ώρα αναμονή + 15 λεπτά ψήσιμο

Υλικά (για 2 πίτσες)

Για τη ζύμη:

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (7 γρ.)

  • 1 κ.γ. ζάχαρη

  • 1 κ.γ. αλάτι

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 300 ml χλιαρό νερό

Για την επικάλυψη:

  • 200 γρ. τριμμένη φέτα

  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

  • 100 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες

  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

  • 1 κ.γ. ξερή ρίγανη ή θυμάρι

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη:

    • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Αφήνουμε για 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

    • Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.

    • Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα σε ζεστό μέρος.

  2. Σχηματισμός και ψήσιμο:

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.

    • Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπάλες και ανοίγουμε δύο λεπτές πίτσες σε ταψιά με λαδόκολλα.

    • Απλώνουμε πάνω ντοματίνια, ελιές, κρεμμύδι, φέτα και πασπαλίζουμε με ρίγανη.

    • Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 12–15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη.

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις λεπτές φέτες κολοκυθιού ή μελιτζάνας για επιπλέον μεσογειακή γεύση.

  • Αν θέλεις πιο πλούσια γεύση, βάλε μια λεπτή στρώση σάλτσας ντομάτας με βασιλικό πριν την επικάλυψη.

  • Σέρβιρε με φρέσκια ρόκα ή σταγόνες από βαλσάμικο


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ