Η μεσογειακή κουζίνα φημίζεται για τα φρέσκα, αρωματικά υλικά της. Αυτή η πίτσα συνδυάζει το αφράτο σπιτικό ζυμάρι με ζουμερά ντοματίνια, πικάντικες ελιές, αρωματική ρίγανη και κρεμώδη φέτα, δημιουργώντας ένα γεύμα ισορροπημένο και γεμάτο γεύση.
Μεσογειακή πίτσα – Χρόνος προετοιμασίας
20 λεπτά προετοιμασία + 1 ώρα αναμονή + 15 λεπτά ψήσιμο
Υλικά (για 2 πίτσες)
Για τη ζύμη:
-
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 φακελάκι ξηρή μαγιά (7 γρ.)
-
1 κ.γ. ζάχαρη
-
1 κ.γ. αλάτι
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
300 ml χλιαρό νερό
Για την επικάλυψη:
-
200 γρ. τριμμένη φέτα
-
200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
-
100 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες
-
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
-
1 κ.γ. ξερή ρίγανη ή θυμάρι
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
-
Ετοιμάζουμε τη ζύμη:
-
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Αφήνουμε για 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
-
Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
-
Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα σε ζεστό μέρος.
-
-
Σχηματισμός και ψήσιμο:
-
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
-
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπάλες και ανοίγουμε δύο λεπτές πίτσες σε ταψιά με λαδόκολλα.
-
Απλώνουμε πάνω ντοματίνια, ελιές, κρεμμύδι, φέτα και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
-
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 12–15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
-
Tips
-
Μπορείς να προσθέσεις λεπτές φέτες κολοκυθιού ή μελιτζάνας για επιπλέον μεσογειακή γεύση.
-
Αν θέλεις πιο πλούσια γεύση, βάλε μια λεπτή στρώση σάλτσας ντομάτας με βασιλικό πριν την επικάλυψη.
-
Σέρβιρε με φρέσκια ρόκα ή σταγόνες από βαλσάμικο

