Παναγία των Παρισίων: Ρίγος. Χτύπησαν πένθιμα οι καμπάνες του Αββαείου του Ουέστμινστερ. video

Η καταστροφή στην Παναγία των Παρισίων συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο και η Αγγλία συμπαραστάθηκε με συγκινητικό τρόπο στην Γαλλία.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ανακοίνωσε σήμερα ότι οι καμπάνες των εκκλησιών στην Αγγλία θα ηχήσουν σε ένδειξη «αλληλεγγύης με τη Γαλλία» και προσέφερε τη βρετανική «τεχνογνωσία» για να ανοικοδομηθεί η Παναγία των Παρισίων, που καταστράφηκε χθες από τις φλόγες. Παναγία των Παρισίων: Οι θεωρίες συνωμοσίας εξαπλώνονται πιο γρήγορα κι από τις…

«Η Νοτρ Νταμ είναι ένα από τα ομορφότερα μνημεία παγκοσμίως, σύμβολο της Γαλλίας και των Γάλλων και πολυαγαπημένη για ολόκληρο τον κόσμο» σημείωσε, σε ένα δελτίο τύπου, η Βρετανίδα πρωθυπουργός, που χαρακτήρισε «αποκαρδιωτικές» τις εικόνες της πυρκαγιάς.

«Για να υπογραμμίσουμε την αλληλεγγύη μας προς τη Γαλλία, οι καμπάνες του Αββαείου του Ουέστμινστερ θα χτυπήσουν στις 17.43 τοπική ώρα (18.43 ώρα Παρισιού, 19.43 ώρα Ελλάδας) για να σηματοδοτήσουμε τη στιγμή που ξεκίνησε η πυρκαγιά» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αυτό και έγινε, ενώ στην υπόλοιπη Αγγλία, οι καμπάνες στις εκκλησίες και τους καθεδρικούς ναούς θα ηχήσουν αργότερα αυτήν την εβδομάδα, τη Μεγάλη Πέμπτη συγκεκριμένα, τρεις ημέρες πριν από το Πάσχα των Καθολικών.

Η Τερέζα Μέι απέτισε, επίσης, φόρο τιμής στους πυροσβέστες και χαιρέτισε την ανακοίνωση του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με τη βούλησή του να «ανοικοδομήσει» τον ναό.

«Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε όλη την εμπειρία και τεχνογνωσία της Βρετανίας, που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες στις εργασίες» τόνισε μετά την καταστροφή στην Παναγία των Παρισίων.Δείτε το πένθιμο χτύπημα στις οι καμπάνες του Αββαείου του Ουέστμινστερ για την Παναγία των Παρισίων

Δείτε παρόμοιες εικόνες και στην Γαλλία και όχι μόνο για την Παναγία των Παρισίων

 

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ