Πηνελόπη Πλάκα: Όλα όσα είπε για την καταγωγή και τη σχέση της με το φαγητό


Η Πηνελόπη Πλάκα μίλησε σε γνωστή εφημερίδα για πολλά.

Ως γνωστόν, η Πηνελόπη υποδύεται στη σειρά «Πέτα τη φριτέζα» μια ταλαντούχα σεφ. Στην πραγματικότητα, τι σχέση έχει με την κουζίνα;
«Με τον ρόλο μου έχω πολλά κοινά, γιατί και εγώ, όπως και η ηρωίδα μου η Φωτεινή, μαγειρεύω πολύ καλά. Το φαγητό είναι γνώση, φαντασία και απαιτεί εξυπνάδα. Εκείνη που με έμαθε να μαγειρεύω από έξι ετών είναι η γιαγιά μου, η οποία ήταν φοβερή μαγείρισσα με ρίζες από την Κωνσταντινούπολη. Η γιαγιά μου την αγάπη της για τα παιδιά και τα εγγόνια της την έδειχνε μέσα από τις νοστιμιές που ετοίμαζε. Τι να σας πω; Για εμένα η γιαγιά μου και ο παππούς μου, επειδή ζούσα μαζί τους, ήταν οι δεύτεροι γονείς μου. Ουσιαστικά μεγάλωσα με τέσσερις γονείς, έτσι έχω συνηθίσει να λέω. Και επειδή οι παππούδες μου λάτρευαν την ελληνική κουζίνα, έμαθα και εγώ να αγαπάω το φαγητό. Γιατί, κακά τα ψέματα, το φαγητό είναι οι παιδικές μας αναμνήσεις, άρα και η ταυτότητά μας», αναφέρει στην Espresso.

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ: Αυτή τη συνάντηση δεν την περιμέναμε – Δείτε με ποιον «τσακώσαμε» τη Βίκυ Σταυροπούλου

«Έχω καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη. Αρα πολλά εξηγούνται με την εμμονή που έχω στο καλό και ποιοτικό φαγητό. Συγκεκριμένα, το πρώτο φαγητό που έφτιαξα ήταν γεμιστά σε ηλικία οκτώ ετών. Μπαίνει ο πατέρας μου στο σπίτι και λέει στη μητέρα μου: “Πολύ ωραία τα γεμιστά που άφησες στο τραπέζι”. Εκείνη του απάντησε: “Μα δεν έφτιαξα γεμιστά”. Και με κοιτάνε και οι δύο παράξενα. Από εκεί και πέρα το πήραν απόφαση ότι θα ανακατεύομαι με τις μυρωδιές, τις κατσαρόλες και τις κουτάλες».

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ