5 Δεκεμβρίου 2025

Μους φρούτων του δάσους


Μια βελούδινη μους με φρούτα του δάσους που συνδυάζει την απαλή υφή με την έντονη φρουτώδη γεύση. Το τέλειο γλυκό για καλοκαιρινά τραπέζια ή για ένα ρομαντικό τελείωμα δείπνου. Εύκολη στην παρασκευή και εντυπωσιακή στο σερβίρισμα!

Χρόνος προετοιμασίας

20 λεπτά προετοιμασία + 2 ώρες ψύξη

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 300 γρ. φρούτα του δάσους (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 φύλλα ζελατίνης (ή 1 κ.γ. σκόνη)
  • 1 βανίλια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τον πουρέ:
Βάζουμε τα φρούτα του δάσους, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι. Ζεσταίνουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ και περνάμε από σουρωτήρι για να αφαιρέσουμε τα σποράκια.

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη:
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, τα στύβουμε και τα ρίχνουμε μέσα στον ζεστό πουρέ. Ανακατεύουμε να διαλυθούν καλά.

Αφήνουμε να κρυώσει:
Αφήνουμε το μείγμα να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Χτυπάμε την κρέμα:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, όχι πολύ σφιχτή. Ενσωματώνουμε προσεκτικά στον πουρέ φρούτων με μαρίζ, σε 2-3 δόσεις.

Μοιράζουμε σε ποτήρια ή φορμάκια:
Βάζουμε τη μους σε ποτήρια ή μικρά μπολάκια και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Tips

  • Δοκίμασε να γαρνίρεις με λίγα ολόκληρα φρούτα του δάσους και φύλλα δυόσμου.
  • Για vegan εκδοχή, χρησιμοποίησε φυτική κρέμα και αγαρ-αγαρ αντί για ζελατίνη.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ